Immunerősítő ízletes répasaláta
A téli vitamin utánpótlás egy egyszerű, „normál” télen is fontos, hát még az idén, amikor a koronavírus-járvány hamar ledönti a legyengült szervezetet. Az ízletes répasaláta nemcsak vitamindús, egészséges, de finom is.
Sárgarépa 🥕 vitamin és ásványi anyag tartalma
A sárgarépa legnagyobb értékét magas bétakarotin-tartalma jelenti, amit a szervezet A-vitaminná alakít át. Az A vitamin fontos a jó látás és a nyálkahártyák egészsége szempontjából. Az egész évben beszerezhető sárgarépa a levesek, zöldséges ételek többségének alkotóeleme. Nyersen is fogyasztható, de a legtöbb zöldségfélével ellentétben, a sárgarépa főzve táplálóbb, mint nyersen.
Karotinjai erősítik az immunrendszert, védenek a szabad gyökök károsító hatásával szemben, és a daganatos betegségek megelőzésében is fontos szerepük lehet.
Több sárgarépás receptet is megosztottam már pl. a sárgarépa főzeléket, a narancsos-sárgarépa ívólét, stb.
„Egy könnyen elkészíthető, ízletes salátát ajánlok a figyelmetekbe. Abbahagyhatatlanul finom… 😋
Már többször készítettem, sültekhez, rántott fogások mellé, grill ételekhez, de önmagában is fogyasztható finomság.
A bukéját a füstölt sajt adja meg, érdemes erőteljes ízűt választani hozzá, pl. Karaván.” – ajánlotta Illséné Nagy Mária a téli salátát.
Ízletes répasaláta 🥕 hozzávalói
- 50 dkg tejföl,
- 8 evőkanál majonéz,
- 3 evőkanál olívaolaj (vagy tetszőleges fajta olaj),
- 6 – 8 közepes sárgarépa,
- 3 – 4 gerezd fokhagyma,
- 30 dkg füstölt sajt.
Ízletes répasaláta elkészítése
A kimért tejfölt, majonézt, olívaolajat összekeverjük.
Sajtreszelőn (kislyukú) hozzáreszeljük a sárgarépát és a füstölt sajtot, alaposan összekeverjük.
Azonnal is fogyasztható, de még finomabb ha behűtjük, állásban még jobban összeérnek az ízek.
Jó étvágyat kívánok!
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!