Gombás-tejszínes csirkeleves receptje

Ahogy egy kis rutint szerez az ember a konyhában, rögtön elkezd kísérletezni. Nem ragaszkodik szigorúan az előírásokhoz, hanem bátran újragondolja a recepteket és család ízlésére igazítja. Illésné Nagy Mária az újságban olvasott gombás-tejszínes csirkeleves recepjét reformálta meg egy kicsit.

gombás-tejszínes csirkeleves

Gombás-tejszínes csirkeleves receptje🍲🥄

Illésné Nagy Mária: „A csirkeragu leves „kistestvére”, kb. 30 perc alatt elkészül és nagyon finom! 😋
A gomba ízlés szerint bármilyen fajta lehet, akár vegyes válogatás is. Finom zöldséges, csirkehússal készült leves, amit a végén tejszínnel teszünk még gazdagabbá. A Nők Lapja Konyha 2016/02 számában olvastam a receptet, amit saját ízlésre kicsit átalakítottam. Jó étvágyat kívánok!”

Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma,
  • 1 – 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 3 szál sárgarépa,
  • 1 szál fehérrépa,
  • 1 ujjnyi széles darabka karalábé,
  • 30 dkg gomba (csiperke, shiitake…stb),
  • 3 közepes burgonya,
  • 40 dkg csirkemellfilé,
  • só,
  • bors,
  • 1 Maggi tyúkhúsleves kocka,
  • 1 kisebb paradicsom,
  • 1/2 tv paprika,
  • 3 dl tejszín,
  • fél csokor petrezselyem zöldje,
  • 1 – 2 szál újhagyma felkarikázva, a végén hozzáadva.

Gombás-tejszínes csirkeleves elkészítése

  • a hagymát kockákra vágjuk,
  • az olajon megpirítjuk,
  • a fokhagymát szintén apróra vágjuk,
  • rövid ideig együtt pirítjuk,
  • a sárgarépát, fehérrépát, karalábét kockákra vágjuk,
  • a hagymával együtt lepirítjuk,
  • ezután a szeletelt gomba kerül bele,
  • kevergetjük amíg a leve elfő,
  • hozzáadjuk a kockákra felvágott csirkehúst és fehéredésig pirítjuk,
  • kockára vágott burgonya is belekerül,
  • sózzuk, borsozzuk,
  • beledobjuk a paradicsomot, paprikát,
  • felöntjük, kb. 1,5 liter vízzel,
  • addig főzzük amíg minden megpuhul,
  • a tejszínt hozzáöntjük és már csak egyet forralunk rajta,
  • a végén beleszórjuk a felaprított petrezselyem zöldjét,
  • ha szükséges ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.

Tálalási tipp: Tálaláskor újhagymakarikákkal megszórjuk. Citromot kínálhatunk hozzá.

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük