Gesztenyés kocka – finom sütemény piskótával

Ami gesztenyéből készül az csak jó lehet. Kedvencem a gesztenyetorta, amit még sütni sem kell, de a gesztenyés kocka is nagyon jónak tűnik.

gesztenyés kocka

Gesztenyés kocka hozzávalói

Piskótához

  • 6 tojás,
  • 6 evőkanál porcukor,
  • 3 evőkanál kakaópor,
  • 6 evőkanál liszt,
  • csipet só,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 1/2 csomag sütőpor.

Krémhez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • fél liter tej, 
  • 3-4 kanál porcukorral,
  • 25 dkg margarin,
  • kb. 4-5 kanál porcukor,
  • két csomag gesztenyemassza,
  • 1 doboz hullala tejszín.

Gesztenyés kocka elkészítése

  • először szokásos módon elkészítem a piskótát,
  • a tojások sárgáját és fehérjét különválasztom,
  • 6 kanál porcukor hozzáadásával géppel felverem a tojások  sárgáját,
  • ha túl sűrű lenne, egy pici vizet adok hozzá,
  • belekeverem a 3 kanál kakaóport,
  • majd a 6 kanál lisztet,
  • a fehérjét pici sóval kemény habbá verem,
  • a fehérjét óvatosan belekeverem a tojássárgás masszába,
  • adok még hozzá 2 kanál olajat és fél csomag sütőport,
  • közepes lángon megsütöm.
  • a 2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejjel és 3-4 kanál cukorral felfőzöm,
  • hagyom hűlni,
  • a margarint kikeverem 4-5 kanál porcukorral,
  • ehhez hozzáteszem a két csomag gesztenyemasszát,
  • a krémhez hozzáadom a kihűlt puding jó részét, 3-4 kanálnyit félreteszek, ezt majd a tejszínhez rakom,
  • jól kikeverem ezt is a géppel, hogy ne legyen csomós,
  • ezután a hullala tejszínt is felverem,
  • a tejszínhez hozzáteszek 3 – 4 evőkanal kihűlt pudingot, ami jól fogja tartani a tejszín állagát,
  • rákenem a krémet a sütire,
  • a tetejére jön a tejszín.
  • cukrozott vagy sima kakaóporral lehet díszíteni a süti tetejét (bármilyen mintával, kinek mi tetszik).

Tipp: Rummal lehet ízesíteni még a krémet, ki hogy szereti.

Nagyon köszönjük a receptet Nagy Róbertné Ildikónak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük