Fincsi pudingos almás sütemény

A fincsi pudingos almás sütemény recepje Veronikától származik, aki már nagyon sok egyszerű és finom étel, köztük sok sütemény elkészítésének módját megmutatta már a blog olvasóinak. 

pudingos almás sütemény

A puding és az alma mindig jó párost alkot. A mennyei pudingos-almás piskóta után most egy egyszerűbb receptet hoztam.

Fincsi pudingos almás sütemény – 28×40 cm-es tepsihez

Hozzávalók

Tészta:

  • 25 dkg margarin,
  • 40 dkg liszt,
  • 10 dkg cukor,
  • 2 db tojássárgája,
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • 8 g vaníliás cukor (csomag),
  • 1 csipet só.

Töltelék:

  • 1 kg reszelt alma,
  • 30 dkg cukor,
  • 120 g vaníliás pudingpor,
  • 1 csapott kávéskanál őrölt fahéj,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • szükség szerint tej – amivel a pudingot csomómentesre kikeverjük,
  • szükség szerint víz – ami ellepi az almát,
  • 2-3 marék zsemlemorzsa

Elkészítés

  • A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a csipet sót.
  • Az egy kanál tejfölt és két tojássárgáját. Tésztát gyúrok belőle. Kettéveszem és kinyújtom.
  • A tepsit kiolajozom, lisztezem és beleterítem a tészta egyik felét és megszórom az egy kanál zsemlemorzsával.
  • Az almát lereszeljük, hozzáadjuk a cukrokat a fahéjat. Feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje.
  • A pudingokat egy kevés tejben elkeverjük hozzáadjuk az almához és jó sűrűre főzzük.
  • A tölteléket egyenletesen rásimítjuk az előkészített tésztára és befedjük a másik tésztával, majd villával megszurkáljuk a tetejét.
  • Tűpróbáig 200 C fokon sütjük.
  • Hagyjuk kihűli és csak másnap szeleteljük.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Az alábbi linkre kattintva még több almás sütemény receptje között szemezgethetsz:

https://balkonada.hu/?s=alm%C3%A1s

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük