Fehér csokis levendula fagyi házilag

Igazi levendula szezonra való nyári hűsítőt hoztam. A fő hozzávalója a levendula mellett a fehér csokoládé. Jól hangzik ugye? Hát még milyen a zamata. Így készül a fehér csokis levendula fagyi. 

fehér csokis levendula fagyi

Az illatos, lila levendula igen kedvelt dísznövény, amit fűszer- és gyógynövényként is igen széleskörűen használhatunk.

Fehér csokis levendula fagyi hozzávalói (kb. 7 dl fagylalthoz)

  • 4 dl tejszín
  • 2 dl cukrozott, sűrített tej
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 4 teáskanál szárított levendula  vagy 4-5 szál friss virág
  • 2 tojássárgája
  • csipet só

Elkészítése

  • A tejszínt a sűrített tejjel közepes méretű lábasba öntjük,
  • forráspontig melegítjük, levesszük a tűzről és beletesszük a friss vagy a szárított  levendulát,
  • 20 percig letakarva állni hagyjuk,
  • a tojássárgákat kézi habverővel fehéredésig sűrűre keverjük,
  • az illatos tejszínes folyadékot leszűrjük,
  • lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojáshoz,
  • a masszát visszaöntjük a lábasba,
  • állandó keverés mellett néhány percig alacsony tűzön főzzük,
  • hozzákeverjük a feldarabolt fehér csokoládét, hogy felolvadjon,
  • a masszát teljesen lehűtjük,
  • lefagyasztjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Érdemes előző este elkészíteni. Legjobb fagylaltgépben elkészíteni, mert akkor jó krémes állagú lesz. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor a jéghideg masszát dobozba öntjük, majd a mélyhűtőbe tesszük. 4-5 alkalommal, kb. óránként kivesszük a hűtőből és mixerben átkeverjük.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük