Fehér csokis levendula fagyi házilag
Igazi levendula szezonra való nyári hűsítőt hoztam. A fő hozzávalója a levendula mellett a fehér csokoládé. Jól hangzik ugye? Hát még milyen a zamata. Így készül a fehér csokis levendula fagyi.
Az illatos, lila levendula igen kedvelt dísznövény, amit fűszer- és gyógynövényként is igen széleskörűen használhatunk.
Fehér csokis levendula fagyi hozzávalói (kb. 7 dl fagylalthoz)
- 4 dl tejszín
- 2 dl cukrozott, sűrített tej
- 5 dkg fehér csokoládé
- 4 teáskanál szárított levendula vagy 4-5 szál friss virág
- 2 tojássárgája
- csipet só
Elkészítése
- A tejszínt a sűrített tejjel közepes méretű lábasba öntjük,
- forráspontig melegítjük, levesszük a tűzről és beletesszük a friss vagy a szárított levendulát,
- 20 percig letakarva állni hagyjuk,
- a tojássárgákat kézi habverővel fehéredésig sűrűre keverjük,
- az illatos tejszínes folyadékot leszűrjük,
- lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tojáshoz,
- a masszát visszaöntjük a lábasba,
- állandó keverés mellett néhány percig alacsony tűzön főzzük,
- hozzákeverjük a feldarabolt fehér csokoládét, hogy felolvadjon,
- a masszát teljesen lehűtjük,
- lefagyasztjuk.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
+1 Tipp:
Érdemes előző este elkészíteni. Legjobb fagylaltgépben elkészíteni, mert akkor jó krémes állagú lesz. Ha nincs fagylaltgépünk, akkor a jéghideg masszát dobozba öntjük, majd a mélyhűtőbe tesszük. 4-5 alkalommal, kb. óránként kivesszük a hűtőből és mixerben átkeverjük.
Jó étvágyat!