Epres Pavlova torta receptje

Gondolnád, hogy az epres Pavlova torta ausztrál sütemény? A neve alapján sokkal inkább orosznak tűnik, nem igaz? Azért van némi köze az oroszokhoz. Az Ausztráliában vendégszereplő híres orosz balerina, Anna Pavlova tiszteletére készítette egy szakács. A habos, könnyű és sok gyümölccsel készülő torta azóta is igen népszerű. A kívül ropogós, belül krémes pavlova eperrel is kitűnő.

pavlova

Epres Pavlova torta receptje

A pavlova tulajdonképen egy habcsóktorta. Az elkészítése nagyon egyszerű, a felvert tojásfehérjéket sütőben megszikkasztjuk, hogy kívül kérges, belül pedig krémes süteményt kapjunk.

Kovácsné Ékes Edit elronthatatlan süteménynek nevezte ezt a finomságot. Ezzel teljesen egyetértek, sőt az elkészítése is igen egyszerű és egyáltalán nem időigényes.

Az eper nagyon sokoldalúan használható gyümölcs. A legjobb epres receptek közé simán beleillik az epres pavlova torta.

Hozzávalók

  • 4 tojás fehérje,
  • 15 dkg cukor,
  • csipet só,
  • 1 evőkanál fehérbor vagy almaecet,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • tetszés szerinti mennyiségű eper,
  • tejszínhab

Epres Pavlova torta elkészítése

  • a sütőt előmelegítjük,
  • a szoba-hőmérsékletű fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • fokozatosan beleszórjuk a kristálycukrot,
  • hozzáadjuk a bort vagy az almaecetet és a keményítőt,
  • addig verjük, amíg a cukor elolvad,
  • sütőpapírral borított sütőlemezen 110 fokon kb. egy óra hosszat sütjük, vagyis inkább csak szárítjuk,
  • sütőben hagyjuk kihűlni,
  • tetejére felvert tejszínt teszünk,
  • gyümölccsel díszítjük.

Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

Tipp: bármilyen más gyümölccsel készülhet, akár mirelitből is. A krém készülhet csokisan is, ehhez a tejszínbe olvasztott csokit keverünk. De nutella vagy citromkrém is helyettesíthati a tejszínt.

További epres receptek

Az eperszezon közepén jól jönnek az epres sütemény receptek. Gyorsan össze is szedtem a kedvemceim, itt vannak a legjobb epres receptek. Van köztük pohárkrém, diétás formában is, sütés nélküli sütemény, muffin, torta és villantós trifle is.

Az édességekről gyakran azt gondoljuk, hogy azok nem illeszthetők be a diétákba, tiltó listán vannak, ha fogyókúráznánk vagy valamilyen betegségben miatt kell kímélően étkeznünk. Az epres-kókuszos túrókrém diétásan készül, így lényegesebben kevesebb kalóriát tartalmaz, mint egy átlagos desszert. Az egyszerű receptű pohárdesszert további előnye, hogy pillanatok alatt összeállítható.

Az eperszezon közepén egy kitűnő villantós desszertet ajánlok, akár vendégváráshoz is. Már a neve is elég elegánsan hangzik: egzotikus epres trifle. Olvasónk már is elárulja, hogy készítette a család kedvencét. Itt az egzotikus epres trifle receptje.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük