Eperkrémes torta

Eperkrémes torta könnyű kakaós piskótából készül, amit mascarponés epres töltelék gazdagít, valamint eper darabok és csokimáz koronáznak meg. Igazi finomság, akár vendégváráshoz is.

eperkrémes torta

Eperkrémes torta

Hozzávalók

A piskótához:

  • 6 db tojás,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 4 evőkanál finomliszt,
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 0,5 csomag sütőpor,
  • 1 csipet só

Krémhez:

  • 40 dkg eper,
  • 5 evőkanál cukor,
  • 2 csomag vaníliás cukor,
  • 25 dkg mascarpone,
  • 4 dl (hulala) habtejszín,
  • 2 csomag habfix.

Tetejére:

  • 5 dkg eper,
  • csokimáz

Elkészítése

  • 170 fokra előmelegítjük a sütőt.
  • a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját habosra keverjük a cukorral.
  • a lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a cukros-tojásos keverékhez keverjük.
  • végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
  • egy kapcsos, 21 cm-es tortaforma aljára köralakú sütőpapírt helyezünk, és beleöntjük a tésztát.
  • előmelegített sütőben, 25-30 percig, tűpróbáig sütjük,
  • mikor kicsit kihűlt, kiborítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük,
  • a kihűlt tortát 3 lapba vágjuk,
  • amíg sül és hűl, elkészítjük a krémet,
  • az epret nagyobb darabokra vágjuk, és a cukorral kissé összeturmixoljuk, úgy hogy maradjanak darabok benne,
  • a mascarponét kis adagokban hozzákeverjük egy fakanállal,
  • a habtejszínt kemény habbá verjük a habfix-el, és hozzáadjuk az epres mascarponés krémet, jól összekeverjük,
  • ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat úgy, hogy maradjon az oldalára és a tetejére is,
  • eperrel díszítjük a tetejét és csokimázzal lecsorgatjuk.

Nagyon köszönjük a receptet Nagy-Fekete Ildikónak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük