Csirkés rizses hús gazdagon receptje
Csirkés rizses hús recepetet kaptunk Ujvári-Kordics Veronikától, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és ráadásul finom is. Hozzávalók terén azért ne szimplán csak a csirkében és a rizsban gondolkodj. Ezzel sokkal tartalmasabb, ízgazdagabb étel. Mondhatjuk ez csirkés rizses hús gazdagon.

Csirkés rizses hús gazdagon receptje
„Nagyon egyszerű elkészíteni és az ízélmény valami egészen fantasztikus. Elkészítési idők kb.45 perc. – mondja Veronika.
Hozzávalók – 8 főre
- 40 dkg filézett felső csirkecomb vagy -mell,
- egy kevés olaj vagy zsír,
- 1 evőkanál méz,
- 1 db kaliforniai paprika,
- 20 dkg gomba,
- 25 dkg rizs,
- 20 dkg zöldborsó,
- 3-4 dl víz,
- 1 fej nagy – vagy két kisebb – vöröshagyma,
- 1 csapott evőkanál curry por,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál szójaszósz,
- ízlés szerint só,
- ízlés szerint frissen őrölt tarka bors,
- ízlés szerint chili.
Csirkés rizses hús gazdagon elkészítése
- a rizst a zöldborsóval megpárolom,
- majd felöntöm a vízzel,
- közben a csirkecombot vagy mellett vékony csíkokra vágom,
- sózom, borsozom,
- majd felforrósított serpenyőben, tetszőleges zsiradékon, a mézzel együtt aranysárgára pirítom és tányérra szedem,
- a visszamaradt zsiradékra dobom a vékony félkarikára vágott hagymát,
- fedő alatt megpárolom,
- majd hozzáadom a felaprított paprikát, a szeletelt gombát,
- megpirítom,
- végül mehet bele a zúzott fokhagyma, a curry, a chili,
- ezzel már csak összeforgatom és le is veszem a tűzhelyről,
- a hagymás ragut összekeverem a párolt rizses zöldborsóval, a pirított csirkemellel, hozzáadom a szójaszószt, összeforgatom és forrón kínálom.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!