Bögrés grízes szelet receptje

A bögrés grízes szelet, csakúgy, ahogy a többi grízes sütemény is gyors és egyszerű. Nem szükséges hozzá még a mérleget sem elővenni, hisz egy bögrével az összes hozzávalót ki tudjuk mérni. 

bögrés grízes szelet

A gríz vagy hivatalos nevén búzadara egyetlen konyhából sem hiányozhat. Olyan alap élelmiszer, amit sokoldalúan felhasználhatunk sós és édes ételek készítéséhez egyaránt. A gyerekek által is imádott tejbegríz a legegyszerűbb kényeztető finomság, de finom sütemények is készíthetők belőle.

Bögrés grízes szelet hozzávalói – 28 x 40 cm-es tepsihez

  • 1 bögre gríz,
  • 150 g tejföl (15-20% zsírtartalmú),
  • 1 bögre cukor,
  • 3 db tojás,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 1 bögre liszt,
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor,
  • 100 g meggy,
  • 100 g mazsola,
  • 100 g aprított dió.

Elkészítése

  • keverjük össze a tejfölt a grízzel,
  • hagyjuk állni egy órán keresztül,
  • a mazsolát annyi rumaromás langyos vízbe áztatom, hogy ellepje,
  • a tojásokat kavarjuk ki a cukrokkal,
  • majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket,
  • kavarjuk jól össze,
  • a sütőport keverjük össze a liszttel,
  • majd adjuk hozzá a grízes keverékhez,
  • végül tegyük bele a masszába a lecsöpögtetett meggyet,
  • még adtam hozzá diót és mazsolát,
  • egy alapos keverés után olajozott, lisztezett tepsibe öntöm,
  • 200 fokra előmelegített sütőben kezdem sütni,
  • 15 perc után leveszem a hőt 150 fokra,
  • tűpróbáig sütöm,
  • kihűlés után szeletelem, porcukorral meghintve tálalom.

Nagyon kösuzönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük