Barackos tiramisu – hűsítő finomság
Barackos tiramisu igazi nyári édesség. Egyszerű recept alapján sütés nélkül készíthetjük és alaposan lehűtve fogyaszthatjuk. Vendégváráshoz is ellenállhatatlan hűsítő finomság.
Barackos tiramisu receptje
„Hűsítő, sütés nélküli finomság 😉😋🍑🍋🍨🧊
Friss őszibarackból a legfinomabb, de akár konzervből is készülhet, túró – joghurt – tejszín keverékéből (mascarpone nélkül) ellenállhatatlanul finom!😋
Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a babapiskóta teljesen megpuhuljon és az ízek is így érnek össze legjobban 😉
Ünnepi alkalomra, összejövetelekre, vendégek és magunk örömére, a legfinomabb, hűsítő választás.” – ajánlotta finomság receptjét Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók: (kb. 12 személyre)
- 40 – 42 darab babapiskóta,
- kb. 1 dl őszibaracklikőr (pl. Garrone pesca),
- 45 g expressz zselatin (Oetker).
- 1 doboz felezett őszibarackbefőtt (konzerv 850 ml) vagy friss gyümölcs,
- 1 kg túró,
- 50 dkg natúr joghurt,
- 12 dkg kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer),
- 2 tasak vaníliás cukor,
- 5 dl habtejszín,
- 1 citrom héja, reszelve
- díszítéshez néhány mentalevél, babapiskóta
Barackos tiramisu elkészítése
- A konzerv őszibarack levét leszűrjük, a friss gyümölcsöt megtisztítjuk, feldaraboljuk.
- A barackokból 2 felet félreteszünk a többit kisebb darabokra vágjuk.
- A túrót, a joghurtot a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal összekeverjük, célszerű botmixert használni, hogy simább állagú legyen a massza (ha nincs, esetleg turmixgép rövid ideig tartó használata javasolt).
- Hozzáöntjük a leszűrt baracklevet, elkeverjük, az expressz zselatint kis adagokban beleszórjuk, elkeverjük.
- A tejszínt kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük, a felaprított barackot beleforgatjuk.
- Egy nagy méretű, mélyebb üvegtál vagy mélyebb tepsi (kb. 40 x 26 cm ) aljára babapiskótát fektetünk, meglocsoljuk a fele adag likőrrel.
- A krém felét a babapiskótára simítjuk, erre fektetjük a maradék piskótát, meglocsoljuk likőrrel.
- Befedjük a maradék krémmel, elsimítjuk a tetejét és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
- Másnap, vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.
- Tányérra adagoljuk, tetejére darabolunk a félretett barackból és a kis darabokra tördelt babapiskótából.
- Mentalevélkékkel díszíthetjük.
Tipp: sárgabarackkal vagy más gyümölccsel is elkészíthető, túró helyett ricottát is használhatunk.
Jó munkát, jó hűsölős étvágyat kívánok! 🙂
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!