Barackos tiramisu – hűsítő finomság

Barackos tiramisu igazi nyári édesség. Egyszerű recept alapján sütés nélkül készíthetjük és alaposan lehűtve fogyaszthatjuk. Vendégváráshoz is ellenállhatatlan hűsítő finomság.

egy szelet barackos tiramisu tányéron

Barackos tiramisu receptje

„Hűsítő, sütés nélküli finomság 😉😋🍑🍋🍨🧊
Friss őszibarackból a legfinomabb, de akár konzervből is készülhet, túró – joghurt – tejszín keverékéből (mascarpone nélkül) ellenállhatatlanul finom!😋
Csak ajánlani tudom mindenkinek!!!
Érdemes előző nap elkészíteni, hogy a babapiskóta teljesen megpuhuljon és az ízek is így érnek össze legjobban 😉
Ünnepi alkalomra, összejövetelekre, vendégek és magunk örömére, a legfinomabb, hűsítő választás.” – ajánlotta finomság receptjét Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók: (kb. 12 személyre)

  • 40 – 42 darab babapiskóta,
  • kb. 1 dl őszibaracklikőr (pl. Garrone pesca),
  • 45 g expressz zselatin (Oetker).
  • 1 doboz felezett őszibarackbefőtt (konzerv 850 ml) vagy friss gyümölcs,
  • 1 kg túró,
  • 50 dkg natúr joghurt,
  • 12 dkg kristálycukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer),
  • 2 tasak vaníliás cukor,
  • 5 dl habtejszín,
  • 1 citrom héja, reszelve
  • díszítéshez néhány mentalevél, babapiskóta

Barackos tiramisu elkészítése

  • A konzerv őszibarack levét leszűrjük, a friss gyümölcsöt megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  • A barackokból 2 felet félreteszünk a többit kisebb darabokra vágjuk.
  • A túrót, a joghurtot a cukrokkal, a reszelt citromhéjjal összekeverjük, célszerű botmixert használni, hogy simább állagú legyen a massza (ha nincs, esetleg turmixgép rövid ideig tartó használata javasolt).
  • Hozzáöntjük a leszűrt baracklevet, elkeverjük, az expressz zselatint kis adagokban beleszórjuk, elkeverjük.
  • A tejszínt kemény habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszához keverjük, a felaprított barackot beleforgatjuk.
  • Egy nagy méretű, mélyebb üvegtál vagy mélyebb tepsi (kb. 40 x 26 cm ) aljára babapiskótát fektetünk, meglocsoljuk a fele adag likőrrel.
  • A krém felét a babapiskótára simítjuk, erre fektetjük a maradék piskótát, meglocsoljuk likőrrel.
  • Befedjük a maradék krémmel, elsimítjuk a tetejét és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Másnap, vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.
  • Tányérra adagoljuk, tetejére darabolunk a félretett barackból és a kis darabokra tördelt babapiskótából.
  • Mentalevélkékkel díszíthetjük.

Tipp: sárgabarackkal vagy más gyümölccsel is elkészíthető, túró helyett ricottát is használhatunk.

Jó munkát, jó hűsölős étvágyat kívánok! 🙂

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük