Ázsiai gombás-bébispenótos ínyenc tészta

Az ázsiai gombás-bébispenótos tészta olyan tartalmas és ízgazdag étel, hogy még a húsimádók sem hiányolják belőle a húst. A kétféle gomba és a sokféle fűszernövény összhangja igazán kellemes ízt eredményez.

Ázsiai gombás-bébispenótos tészta

“Finom, egyszerűen elkészíthető tésztaétel volt az ebédünk.
A shimeji gomba kitűnő antioxidáns forrás, B3 vitaminban (niacinban), fehérjében, rostban gazdag. A shiitake gomba B vitaminban, cinkben, káliumban, aminosavakban gazdag, ismert tumorgátló és vérkeringési zavarokat enyhítő hatása van, gyógygomba! Érdemes fogyasztani akár frissen vagy szárított formában, tésztákhoz remekül passzol, remek húspótló.” – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária a finom tésztaételt és receptjét.

Marikától már rengeteg kitűnő receptet kaptunk. A shiitake gomba felhaszálására is láttunk már tőle példát. A pirított lazacderékhoz például batátapürét és chiliszószos shiitake gombát ajánlott.

Ázsiai gombás-bébispenótos ínyenc tészta

Hozzávalói

  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 10 dkg kockázott bacon,
  • 1 csomó újhagyma,
  • kb. 20 dkg shiitake és shimeji gomba vegyesen,
  • só,
  • bors,
  • kakukkfű – ízlés szerint,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 4 dl tejszín,
  • 1 teáskanál étkezési keményítő (vagy pici liszt, sűrítőanyag),
  • 10 dkg bébispenót (lehet sima spenótot használni hozzá),
  • száraztészta, tetszés szerinti fajta,
  • füstölt sajt reszelve.

Gombás-bébispenótos tészta elkészítése

  • Az olívaolajon sütni kezdjük a kockára vágott bacont, ha megpirult adjuk hozzá a szárával együtt felkarikázott újhagymát.
  • Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott shiitake és a shimeji gombát.
  • Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
  • Kissé elfőzzük a levét, felöntjük tejszínnel, összeforraljuk.
  • Pici vízben simára keverjük az étkezési keményítőt, hozzáadjuk, szószos állagúra besűrítjük.
  • A leöblített, leszárított bébispenótot beleforgatjuk, ha kellően összeesett, elkészültünk.
  • A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és a mártáshoz borítjuk.
  • Tetejére füstölt sajtot reszelünk, azonnal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! 😋

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × 2 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás