Apu a virágcsokrok nyelvén beszél – olvasói vallomás

„A kert a vérnyomás csökkentője, szívgyógyszere és az idegnyugtatója. Érzelmekről legkönnyebben virágokon keresztül kommunikál. Virágcsokrot hoz, ha jobb a kedve, ha hálás valamiért, de akkor is, ha éppen megszakad a szíve….” – ezekkel a szívmelengető szavakkal mesélt virágcsokrok és 84 éves édesapja kapcsolatáról Nóra.

virágcsokrok

A hobbi kertészek egy része értetlenül nézi azokat, akik a kertjükben nevelt virágokat levágják és beviszik a lakásba, hogy ott is gyönyörködjenek bennük. Szerintük a virágok levágása bűn, azoknak a kertben, a szárukon a helyük, mert élniük kell. Magam részéről az arany középút híve vagyok, ezért jó sok virág van a kertben. Így ha beviszünk egy pár szál rózsát vagy tulipánt a lakásba, jut is marad is. A kertben is marad és a lakásban is örvendhetünk szépségének.

Apu a virágcsokrok nyelvén beszél

Kiss Nóra olvasónk nagyon szívhez szólóan vallott édesapja és a kert kapcsolatáról. Az elmúlásról és az itt maradók súlyos keserüségéről, a gyász megéléséről és túlélésről. Őszinte szavaiból kiderül, hogy az édesapja beszélő csokrai az Ő gondolkodását is megváltoztatták.

Ha igaza van az asztrológiának és vannak föld jegyű emberek, hát apu az. Mindene föld és a kert. Neki ez valószínűleg a levegőnél is fontosabb. 84 éves, nem hajlandó gyógyszert szedni. A kert a vérnyomás csökkentője, szívgyógyszere és az idegnyugtatója. Érzelmekről legkönnyebben virágokon keresztül kommunikál.

Csokrot hoz, ha jobb a kedve, ha hálás valamiért, de akkor is, ha éppen megszakad a szíve….

Néha veszekszünk, mert learatja a virágokat, nem győzök vázát találni, ölszám hordja be, miközben én és Robi, a testvérem, mindig is száron szerettük ezeket.

virágcsokrok

De Robi elment…

Éppen két éve lesz, hogy itt hagyta nekünk a kertjét, a virágait, és vele a tudást, hogy létesíthető kapcsolat látható és láthatatlan világ között, akár egy hunyoron, bazsarózsán, vagy nárciszon keresztül is. Erről mesélnek apu csokrai.

Mi marad utánunk? Mi segít túlélni a maradóknak?…

Már én sem bosszankodom a csokrok miatt. Megértettem, hogy apu ezen a nyelven beszél.

Még sok-sok boldog, gyógyszermentes évet kívánok János bácsinak és sok-sok gyönyörű csokrot Nórának! Kívánom, hogy sose maradjanak üresen azok a vázák!

Nagyon köszönöm Nórának a történetet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük