Almarózsa – finom és látványos desszert

Az almarózsa az egyik legegyszerűbb, legfinomabb és leglátványosabb őszi desszert. Nem kell hozzá nagy sütőtudomány. Ugyan sütni kell, de ha bolti leveles tésztát használunk hozzá, akkor még a tésztára sem lesz gondunk. Szuper a receptje is, csupán öt egyszerű lépésben elkészíthető.

almarózsa

Almarózsa – finom édesség leveles tésztából

Az alma és a leveles tészta olyan alapanyag, amit érdemes mindig tartani a konyhában. Mindkettő jól jön, ha gyorsn készítenénk egy egyszerű édességet. Az almából egy egyszerű sült alma is fenséges, a leveles tésztából pedig akár sós, akár édes süteményeket is készíthetünk.

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta,
  • Néhány alma (attól függ, mennyit készítesz)
  • fahéjas cukor,
  • olvasztott vaj.

Elkészítés:

  1. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket betesszük a mikróba 1-2 percre, amíg nem lesznek puhán hajlíthatók.
  2. Terítsük a kilisztezett asztalra a leveles tésztát, és vágjunk 4-5 cm vastag, 20-25 cm hosszú tésztacsíkokat belőle. (Ha hosszabbra hagyjuk, ducibb rózsafejet kapunk.)
  3. Kenjük meg a csíkokat olvasztott vajjal, szórjuk meg fahéjas cukorral, és a felső felére helyezgessük el az almaszeleteket, majd hajtsuk rá a tészta alsó csíkját. Tömködjük be a csíkok végeit.
  4. Tekerjük fel szorosan, így megkapjuk a rózsákat.
  5. Tegyük kivajazott muffin formába, és süssük előmelegített sütőben kb. 30 percig 220 fokon.

Tipp: Még ízgazdagabb lesz a végeredmény, ha sütés előtt, a muffinformába helyezés után megszórjuk az almákat egy kis darált dióval.

Nagyon köszönöm a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük