Gluténmentes csokoládé torta receptje
A csokoládé torta a desszertek klasszikusa, amit mindenki szeret. De mi van, ha gluténérzékeny vagy? Ne aggódj, a gluténmentes csokoládé torta receptje neked is tökéletes!
Gluténmentes csokoládé torta receptje
A glutén nélkül készülő csokoládé torta recept egyszerűen elkészíthető, és nem igényel különleges összetevőket.
Hozzávalók
- 8 dkg csokoládé apróra vágva
- 1/3 csésze vaj szobahőmérsékleten
- 6 nagy tojás szétválasztva
- 1/2 csésze durvára darált cukor
Gluténmentes csokoládé torta elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 180 oC-ra.
- Béleljünk ki egy 23 cm tortaformát, vajazzuk ki és tegyük félretesszük.
- Egy mikrohullámú sütőben használható edényben vagy tűzhelyen olvasszuk fel a csokoládét és a vajat. Hagyjuk kicsit kihűlni.
- Amíg a csokoládé hűl, a tojásfehérjét egy keverőtálban alacsony sebességgel felverjük. Lassan adjuk hozzá a cukrot, amíg kemény csúcsok nem lesznek.
- Adjuk hozzá a tojássárgáját a csokis keverékhez, keverjük, amíg össze nem áll.
- Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét a csokis masszába.
- Öntsük át a tésztát a kivajazott tortaformába. Gumi spatulával simítsuk el a tetejét.
- Süssük a tortát 35 percig, vagy amíg vékony kéreg képződik a tetején.
- Vegyük ki a süteményt a sütőből, és szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalási tipp: A kihűlt tortát tálalhatjuk fagylalttal is, ahogy a képen is szerepel. De tetszés szerint díszíthető tejszínhabbal, gyümölccsel, vagy akár csokis öntettel is.
Nagyon köszönjük a receptet Kovács Valériának!