Gluténmentes csokoládé torta receptje

A csokoládé torta a desszertek klasszikusa, amit mindenki szeret. De mi van, ha gluténérzékeny vagy? Ne aggódj, a gluténmentes csokoládé torta receptje neked is tökéletes!

gluténmentes csokoládé torta vanília fagylalttal

Gluténmentes csokoládé torta receptje

A glutén nélkül készülő csokoládé torta recept egyszerűen elkészíthető, és nem igényel különleges összetevőket.

Hozzávalók

  • 8 dkg csokoládé apróra vágva
  • 1/3 csésze vaj szobahőmérsékleten
  • 6 nagy tojás szétválasztva
  • 1/2 csésze durvára darált cukor

Gluténmentes csokoládé torta elkészítése

  • Melegítsük elő a sütőt 180 oC-ra.
  • Béleljünk ki egy 23 cm tortaformát, vajazzuk ki és tegyük félretesszük.
  • Egy mikrohullámú sütőben használható edényben vagy tűzhelyen olvasszuk fel a csokoládét és a vajat. Hagyjuk kicsit kihűlni.
  • Amíg a csokoládé hűl, a tojásfehérjét egy keverőtálban alacsony sebességgel felverjük. Lassan adjuk hozzá a cukrot, amíg kemény csúcsok nem lesznek.
  • Adjuk hozzá a tojássárgáját a csokis keverékhez, keverjük, amíg össze nem áll.
  • Óvatosan forgassuk bele a felvert tojásfehérjét a csokis masszába.
  • Öntsük át a tésztát a kivajazott tortaformába. Gumi spatulával simítsuk el a tetejét.
  • Süssük a tortát 35 percig, vagy amíg vékony kéreg képződik a tetején.
  • Vegyük ki a süteményt a sütőből, és szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalási tipp: A kihűlt tortát tálalhatjuk fagylalttal is, ahogy a képen is szerepel. De tetszés szerint díszíthető tejszínhabbal, gyümölccsel, vagy akár csokis öntettel is.

Nagyon köszönjük a receptet Kovács Valériának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük