Finom fahéjas és kakaós csiga bolti leveles tésztából

A fahéjas vagy a kakaós csiga kicsik és nagyok körében is nagy kedvenc. Általában kelt tésztából készül, de nagyon finom és nem mellesleg gyorsan is elkészül, ha bolti leveles tésztát használunk hozzá. Most ezutóbbi recetjét és elkészítési módját mutatom meg.

fahéjas és kakaós csiga tányéron

Kakaós csiga bolti leveles tésztából receptje

Hozzávalók

  • 1 csomag bolti leveles tészta (körülbelül 400 g)
  • 2 evőkanál vaj vagy olvasztott margarin
  • 3 evőkanál fehér vagy barna cukor
  • 2 teáskanál őrölt kakaópor
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj (opcionális)
  • 1/4 csésze apróra vágott dió vagy mogyoró (opcionális)
  • 1 tojás, felvert, a kenéshez (opcionális)

Tetejére: Porcukor vagy kakaópor a szóráshoz (opcionális)

Kakaós csiga bolti leveles tésztából elkészítése

  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra, és készíts elő egy sütőpapírral bélelt tepsit.
  • A leveles tésztát terítsd ki egy tiszta felületre, majd kend el rajta egyenletesen a vajat.
  • Keverd össze a cukrot, a kakaóport és esetlegesen a fahéjat egy kis tálban.
  • Szórd rá a kakaós cukorkeveréket a vajjal megkent leveles tésztára, majd szórj rá a dió vagy mogyoró darabokat is, ha szeretnéd.
  • Tekerd fel a leveles tésztát hosszában, hogy hosszú tekercset kapj.
  • Vágd körülbelül 2-3 cm-es szeletekre a tekercset, majd helyezd ezeket a kakaós csigákat a sütőpapírral bélelt tepsire, az elvágott oldalukkal felfelé.
  • Opcionálisan kenj meg minden csigát felvert tojással a tetejük fényesítése érdekében.
  • Süsd a csigákat előmelegített sütőben 15-20 percig, vagy amíg szépen aranybarnák lesznek és megduzzadnak.
  • Ha szeretnéd, miután kivetted a sütőből, szórd meg a kész kakaós csigákat porcukorral vagy kakaóporral.

Tipp: Sütés közben kétszer kenegessük meg a csigák tetejét a cukros tejjel, finom ízt ad neki. A fahéjas csiga ugyanígy készül csak a kakaópor helyet fahéjat használunk.

További kakaós sütemények receptje

Nagyon finom, foszlós és zamatos kakaós kalács receptet hoztam, amolyan egyszerű, kelt tésztás, hagyományos, nagyi féle kakaós kalács receptet. Hallottam már, hogy ostoros kalácsként is hívják a kakaóval töltött, szaftos, puha fonott kalácsot, ami régi recept alapján készül és garantáltan a legjobb csokis kalács. Leginkább azt szeretem benne, ahogy a szinte folyós kakaó töltelék (kakaókrém) körülöleli a lágy, foszlós tésztát. Csak óvatosan a kipróbálásával, mert garantáltan családi kedvenc lesz a kelt tésztás, fonott, csupa csokis kalács sok-sok olvadó kakaóval! Ünnepi, húsvéti és karácsonyi kakaós kalácsnak is kiváló.

Az 5 perces mikrós süti elnevezés egyáltalán nem túlzás. Igazi függőséget okozó, remek sütemény, néhány hozzávalóval és egyszerű recepttel, ami tényleg elkészül 5 perc alatt. Nagyon egyszerű, gyors és isteni finom.

Világbajnok sütemény elkészítésére buzdítalak. Az egyszerű kakaós szelet receptjét hoztam. A neve egyáltalán nem véletlen, ettől egyszerűbb és nagyszerűbb kakaós sütemény nem igen létezhet. A könnyű kevert tésztás kakaós sütit tölthetjük bármilyen főzött vagy vajas krémmel, bár szerintem pikáns házi lekvárral a legfinomabb.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük