Csokoládés tekercs – orosz recept alapján

Csokoládés tekercs orosz recept alapján, egyszerű hozzávalókból készül. A kakaós tészta közepébe tejszínes, túrós és tejcsokoládés krém kerül, tetejét pedig finom csokiréteg fedi.

csokoládés tekercs tányéron

Csokoládés tekercs

Hozzávalók

Tésztához

  • 3 nagy vagy 4 kis tojás,
  • 1/2 csésze cukor,
  • 100 g liszt,
  • 2 evőkanál kakaó,
  • 1/3 teáskanál szódabicarbona.

Krémhez

200 g tejszín 33%,
150 g túró,
100 g tejcsokoládé,

Tetejére

olvasztott csokoládé vagy bármi más

Csokoládés tekercs elkészítése

  • A tojásokat a cukorral habosra verjük.
  • Ezután kézzel, habverővel keverjük a tojásokhoz az átszitált lisztet a szódabicarbonával és a kakaóval.
  • Keverjük simára.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  • A kész tésztát tepsire tesszük, és spatulával elsimítjuk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • A megsült tésztát még forrón a papírral együtt a hosszanti felén feltekerjük, hogy tekercset kapjunk.
  • Fedjük le egy törülközővel és így hagyjuk kihűlni. Így a tekercs a kihűlés után puha és rugalmas lesz.
  • Közben elkészítjük a tölteléket.
  • A tejszínt és a túrót sűrű habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és újra simára verjük.
  • A kihűlt tekercset kitekerjük és leválasszuk a papírról.
  • A tekercs teljes felületét megkenjük krémmel.
  • Ezután feltekerjük.
  • Ízlés szerint díszítjük a tetejét, a képen látható süteményre olvasztott csokit tettem.
  • A kész tekercset hűtőbe tesszük dermedni, legalább 1 órára.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Kovács Valériának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük