Medvehagyma krémleves receptje

A medvehagyma krémleves igazi tavaszi íz. Pont olyan üde és friss, amilyenre a szervezetünk ki van éhezve a hosszú téli napok után. Olvasónk receptjét igazán érdemes kipróbálni.

medvehagyma krémleves recept

A medvehagymát napjaink slágernövényének is hívhatjuk. Immunrendszert-erősítő, antibakteriális és méregtelenítő hatása miatt fogyasztása tavasszal különösen javasolt. Több gyógyhatása mellett többek közt enyhíti a fejfájást és a szédülést is.

A virágzás előtt gyűjtött levelei, virágai és hagymája is használható. Feldarabolva a medvehagyma levele fűszerként alkalmas salátákba. Jól illik a tojásos és túrós ételekbe. Feldolgozható pestónak, de olajat is ízesíthetünk vele. Levele megdinsztelve vagy megsütve finom zöldségként szolgál. Elviseli a magas főzési hőmérsékletet is, de nem jó sokáig főzni, mert íze keserű lesz. Mindig csak óvatosan alkalmazzuk, mert intenzív íze gyorsan eluralkodik bármilyen fogáson.

Medvehagyma krémleves hozzávalói

  • 2 csokor medvehagyma,
  • 2 nagyobb burgonya,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • ízlés szerint só,
  • 3 liter víz,
  • 2 db erőleves kocka,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 250 ml tej,
  • 1 evőkanál vaj.

Feltét:
4 szelet kenyér felkockázva, megpirítva

Medvehagyma krémleves elkészítése

  • a medvehagymát alaposan megmossuk és felvágjuk,
  • a vöröshagymát felaprítjuk,
  • a krumplit meghámozzuk és felkockázzuk,
  • a vajat megolvasztjuk,
  • beletesszük a vöröshagymát,
  • kicsit átkeverjük,
  • majd hozzáadjuk a medvehagymát,
  • felöntjük a vízzel,
  • hozzáadjuk a leveskockát (ha szükséges akkor sózzuk, de vegyük figyelembe, hogy a leveskocka sós),
  • beletesszük a feldarabolt burgonyát,
  • majd lefedve 20 percig főzzük,
  • botmixerrel pürésítjük,
  • majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejet,
  • a kenyeret felkockázzuk és sütőben megpirítjuk,
  • az elkészült levesre teszünk belőle és azzal tálaljuk.

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!

Medvehagyma, a fokhagyma ízű csodaszer

Medvehagyma zsírban lesütve

Medvehagymás vajaspogácsa

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 + 18 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás