Színeske sütemény – krémes finomság
A színeske sütemény nagyon krémes, nagyon finom és ahogy a neve sejteti színes. Ez utóbbi tulajdonságát a háromféle színű puding rétegnek köszönheti, ami a négy lap közé kerül. A recept egyszerű, elkészítése kicsit hosszadalmas, de a végeredmény fenséges.
Színeske sütemény receptje
Hozzávalók 28 x 40 cm-es tepsihez
A tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 10 dkg porcukor,
- 10 dkg margarin,
- 1 db egész tojás,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 2 dl tejföl,
- 1 csipet só,
- 1 mokkáskanál vaníliás cukor.
A krémhez:
- 9 dl tej,
- 9 evőkanál cukor,
- 15 dkg margarin,
- 3 mokkáskanál vaníliás cukor,
- 40 g csoki puding,
- 40 g vanília puding,
- 40 g puncs puding.
A tetejére:
- 18 dkg étcsokoládé,
- 2 evőkanál étolaj.
Színeske sütemény elkészítése
- Először a pudingokat készítem el, így lesz idejük kihűlni, amíg a tészta elkészül.
- A pudingokat felfőzzük a cukros (pudingonként 3 evőkanál) tejben (pudingonként 3 dl), majd melegen beletesszük a margarint (pudingonként 5 dkg) és elkeverjük.
- Összedolgozzuk a tésztához az alapanyagokat.
- Az olajozott, lisztezett tepsi hátulján 4 lapot sütünk. A tepsim mérete 28 x 40 cm.
- A kihűlt lapokat tetszés szerinti sorrendben megtöltjük a még meleg krémmel. A fotón az alsó a puncs pudingos, középen van a csokis, míg legfelül a vanília pudingos krém.
- A tetejére csokimáz kerül. Ehhez az étcsokit az étolajjal gőz felett megolvasztjuk és a sütemény tetejére kenjük.
Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!