Tejszínes, zöldborsós csirketokány

Szeretnél 30 perc alatt ebédet vagy vacsorát tenni az asztalra? No, akkor jó helyen jársz…tippet, ötletet adok a gyors, ízletes fogáshoz. A siker garantált, senki nem marad éhes. Csirkéből vagy pulykából is gyorsan elkészíthető a tejszínes, zöldborsós csirketokány.

Tejszínes, zöldborsós csirketokány

Tejszínes, zöldborsós csirketokány

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 3 – 4 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika,
  • só ízlés szerint,
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors,
  • 1/2 mokkáskanál majoránna,
  • kb. 30 dkg zöldborsó (friss/mirelit),
  • 3 dl tejszín,
  • 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld.

Elkészítése

  • A húst kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a hagymát kockákra daraboljuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
  • A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk.
  • Hozzákeverjük a csíkokra vágott húst, fehéredésig pirítjuk, vizet nem szükséges adni hozzá, mert bő levet ereszt a csirkehús.
  • Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát áttörve hozzátesszük, és a piros paprikát, majoránnát rászórjuk.
  • Lefedjük és addig főzzük amíg majdnem készre puhul a hús, hozzáborítjuk a zöldborsót.
  • Tovább főzzük, amíg a hús és a borsó is megpuhul.
  • Ha kész, a tejszínt beleöntjük, forraljuk, besűrítjük.
  • A legvégén aprított petrezselyemzöldet szórunk hozzá, összekeverjük. Kész…. 😋

Kockára vágott sült burgonya volt a köret.
Finom fogás, jó étvágyat kívánok! 🙂

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet „konyhatündérünknek” Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük