Illatos, zamatos narancsos kuglóf receptje

Az illatos, narancsos kuglóf elkészítése a kuglóf rajongóknak és a citrusok szerelmeseinek szinte kötelező. A piskótára emlékeztető állagú, illatos, szaftos kuglóf frissen facsart narancs hozzáadásával készül, garantáltan családi kedvenc lesz. Az egyszerű receptből zamatos, puha és nagyon finom édesség készül.

illatos, narancsos kuglóf

Illatos, narancsos kuglóf

Piskótára emlékeztető, mennyei ízű, állagú, ízletes kuglófot sütöttem 🥮
Frissen facsart narancs/mandarin (vegyesen) felhasználásával készült. (Azóta már vérnaranccsal is elkészítettem…)
Illatos, szaftos, puha, nagyon finom!
Előre is megsüthető, nem szárad ki, nem veszít a minőségéből állás közben.
Jó szívvel ajánlom! Vigyázat…fogyasztása függőséget okozhat…! 😉 😃 – ajánlotta a kuglóf receptet Illésné Nagy Mária

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 db tojás,
  • 28 dkg cukor (nálam 6,5 dkg Negyedannyi cukorhelyettesítő),
  • 1 csomag vaníliás cukor (helyettesítő),
  • 1 csipet só,
  • 240 ml olaj,
  • 2 db narancs reszelt héja (nálam házi, kandírozott narancshéj),
  • 240 ml narancslé (frissen facsart narancslé, lehet a visszamaradt rosttal együtt felhasználni),
  • 300 g liszt (nálam DW 50-es liszt),
  • 1 csomag sütőpor.

Sütés után, beáztatáshoz

  • 120 ml narancslé (leszűrve),

Tetejére

  • porcukor, díszítés

Elkészítése

  • Az egész, feltört tojásokhoz hozzáadjuk a cukrokat, a csipet sót, a kimért olajat, a frissen facsart narancslevet és a narancsok reszelt héját (vagy a kandírozott narancshéjat), elkeverjük.
  • A liszttel a sütőport elvegyítjük és 2 – 3 adagban a tojásos masszához keverjük. Folyós állagú masszát kapunk eredményként – ilyennek kell lennie.
  • Nagyobb kuglóf formát vajjal/olajjal/leválasztó sprayval kikenünk és beleöntjük a masszát.
  • 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük.
  • Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  • Miután kivettük a sütőből, egy hústűvel jó sok helyen szurkáljuk meg a tésztát és öntözzük meg a kimért narancslével.
  • Hagyjuk teljesen kihűlni, utána borítsuk ki a formából.
  • Porcukorral megszórhatjuk, ízlés szerint narancs/mandarin gerezdekkel díszíthetjük.

Piskótára emlékeztető, illatos, ízletes, finomságos sütemény.
Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok!

Tipp: a frissen kifacsart narancsok levét szűrőn leszűrtem, a visszamaradt sűrű, rostos gyümölcshúst a tésztához szükséges narancsléhez hozzáadtam – sajnáltam volna nem felhasználni…😉

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük