Hagymakrém házilag, egészségesen, só nélkül
A bolti hagymakrém tele van mindenféle ártalmas adalékanyagokkal és tartósítószerekkel. De hát miért is vennénk tubusos vöröshagymakrémet, ha otthon egyszerűen elkészíthetjük az egészséges változatát is. Már mutatom is receptet, hogy készül a hagymakrém házilag, tartósító szerek és só nélkül.
Vöröshagymakrém
A vöröshagymakrém receptje különösen akkor jön jól, ha sok hagymánk termett vagy kedvező áron jutottunk hozzá a piacon, de nincs megfelelő helyünk a tárolásához. Hagymakrémként elkészítve nem megy kárba, nem rohad meg és bármilyen ételhez gyorsan, egyszerűen felhasználható. További nagy előnye, hogy hosszan eltartható.
Megnézted már, hogy mi mindet tartalmaz egy bolti vöröshagymakrém? A vöröshagyma és a sok só mellett van benne többek között módosított kukorica-keményítő, étkezési sav (citromsav), sűrítőanyag (xantán gumi), tartósítószerek (kén-dioxidot tartalmazó Kálium-metabiszulfit, Kálium-szorbát.
Hát kell ennyi adalékanyag a szervezetünknek? Aligha.
Sinka Erika olvasónk házilag készített hagymakrémje jó alternatívája a bolti, adalékanyagokkal teli változatnak. Nincs benne semmi felesleges, sem tartósítószer, sem só, csak hagyma 100%-ban!
Hagymakrém hozzávalói
- tetszés szerinti mennyiségű hagyma,
- pici olaj.
Hagymakrém házilag elkészítése
- a hagymát összevágjuk,
- pici olajon ledinszteljük,
- megpuhítjuk,
- összeturmixoljuk,
- üvegekbe töltjük,
- nedves dunszttal tartósítjuk.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.
+1 Tipp:
Ilyen gusztusosan elkészítve és üvegbe helyezve akár ajándéknak is kitűnő.
Nagyon köszönöm a fotót és a receptet Sinka Erikának!
Jó étvágyat!