Medvehagymás kocka receptje

Medvehagymás kocka receptet és fotót kaptunk Czirják Tímeától. A medvehagyma egészséges, fokhagyma ízű növény, ami csak kora tavasszal érhető el. Érdemes kihasználni ezt a rövid időszakot.

Medvehagymás kocka

Medvehagymás kocka hozzávalói

  • 55 dkg finomliszt,
  • 3 dkg élesztő,
  • 150 g natúr joghurt,
  • 1,5 – 2 dl tej,
  • 10 dkg zsír,
  • 5 dkg margarin,
  • 1 db tojás,
  • 1 evőkanál tengeri só,
  • 1 teáskanál kristálycukor,
  • 10 dkg medvehagyma.

Tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt,
  • 1 db tojás.

Medvehagymás kocka elkészítése

  • a medvehagymát alaposan mossuk meg,
  • szárát vágjuk le, a leveleket vágjuk nagyobb darabokra,
  • a finomliszthez adjuk hozzá a zsírt és a margarint,
  • morzsoljuk bele az élesztőt, 
  • adjuk hozzá a többi hozzávalót is,
  • a tejet óvatosan adagoljuk, általában elég az 1,5 dl, de a mennyisége a liszt minőségétől függ,
  • gyurjuk össze kézzel vagy géppel a hozzávalókat, hogy egy lágyabb tésztánk legyen,
  • tegyük egy lisztezett tálba, tetejét is lisztezzük meg,
  • folpackkal takarjukmle és tegyük hűtőbe pihantatni egy éjszakára vagy 10-12 órára.
  • a pihenési idő letelte után vegyük ki a hűtőből és hagyjuk egy kicsit kelni,
  • lisztezett deszkán nyújtsuk ki,
  • tekerjük fel úgy, mint a beiglit
  • és ismét hagyjuk kelni meleg helyen,
  • ha megkelt, nyújtsuk ki,
  • kenjük le felvert egész tojással,
  • szórjuk meg reszelt sajttal,
  • majd vágjuk kb. 2*2 cm-es kockákra,
  • sütőpapíros tepsire helyezbe ismét hagyjuk kelni meleg helyen, amíg a sütő előmelegszik,
  • közepes sütőben aranybarnára sütjük.

Nagyon köszönjük receptet Czirják Tímeának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük