Mediterrán paradicsomos csirke receptje
Mediterrán paradicsomos csirke receptet hoztam hűséges olvasónknak köszönhetően. Illésné Nagy Máriánál olyan, hogy rossz étel vagy rossz recept nem létezik. A rengeteg megosztott receptje alapján joggal állítható, hogy kitűnő szakács, aki szívét-lelkét beleteszi a cseppent sem unalmas, izgalmas ízvilágú ételekbe.
Mediterrán paradicsomos csirke receptje
Illésné Nagy Mária ajánlása: „Olaszország, nagy kedvenc…bármelyik része…bármikor! <3
A most ajánlott étel ízvilága, igazi mediterrán hangulatot varázsol a tányérunkra 🙂
Csirkemell, pulykamell, de akár filézett csirkecomb felhasználásával is el lehet készíteni.”
Hozzávalók
- 3 fél, filézett csirkemell,
- 5-6 dl sűrűbb állagú paradicsomlé (lehet darabolt, konzerv vagy sűrített paradicsompüré is a 140 gr-os + víz)
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1- 2 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- oregano,
- rozmaring,
- bazsalikom – ha lehet friss,
- ízlés szerint cukor,
- 2 evőkanál olívaolaj,
- 20-25 dkg sajt (Gouda, Mozzarella stb) durvára reszelve vagy vastagra szeletelve.
Mediterrán paradicsomos csirke elkészítése
- a 3 és fél csirkemellet lapjában félbe vágjuk,
- sózzuk,
- borsozzuk,
- kevés olívaolajon mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk,
- kiszedjük egy tányérra,
- a visszamaradt olajon (ha nem maradt vissza,1-2 evőkanálnyit tegyünk) a felkockázott vöröshagymát, áttört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, kicsit pirítani kezdjük,
- hozzáadjuk a fűszereket, pár pillanatig átforgatjuk a hagymás olajban,
- ezután hozzáöntjük a paradicsomlevet,
- pici cukrot ízlés szerint,
- forraljuk,
- beletesszük az előpirított húst,
- mérsékeljük a lángot alatta és lefedjük,
- addig főzzük, amíg megpuhul a hús,
- a leve kicsit besűrűsödik,
- kóstoljunk, ízesítsünk, ha szükséges,
- egy tepsibe tesszük a szelet húsokat, rámerjük a paradicsom szaftját,
- sajt szeletekkel vagy reszelt sajttal befedjük, forró sütőbe tesszük,
- addig sütjük, amíg szép piros lesz a sajt.
„Spagettival tálaljuk, de bármilyen más tészta is jó hozzá.
Nagyon finom, ízletes étel, készítsétek el!
Jó étvágyat kívánok! 🙂
Tipp: lehet rizs körettel vagy sült krumplival is kínálni. Aki szeretne több paradicsomlevet vagy konzervet is használhat, a sok mártás csak jó lehet 🙂 A friss fűszernövényeket kicsit tépkedjük össze, a rozmaring levélkéit fordított irányba le tudjuk húzni a száráról, a zsenge szárát is beletehetjük. Lehet chili paprikával ízesíteni, aki szereti.”
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!
Pécsi Valéria Márta: Nálunk így néz ki, a neve chiken parma 🙂 Tálaljak sült krumplival és sok salátával. A sűrű paradicsomszószt itáliai fűszerkeverékkel ízesítjük.”