Zsenge zöldborsóleves nokedlivel

A június hónap sztárja egyértelműen a zsenge zöldborsóleves nokedlival és sok finom zöldséggel. Legfinomabb a frissen, a kertből szedett zöldségekkel, de a piacon vásárolt hüvelyes zöldborsóval sem nyúlhatunk mellé. A recept roppant egyszerű, ráadásul friss borsóból készülő borsóleves sokkal finomabb, mintha mileritből készítenénk.

zsenge zöldborsóleves nokedlival receptje

Zsenge zöldborsóleves nokedlivel

Hozzávalók

Leveshez

  • 30 dkg zöldborsó,
  • 3 db sárgarépa,
  • 3 db fehérrépa,
  • só ízlés szerint,
  • bors ízlés szerint,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír,
  • 1 csapott evőkanál finomliszt (elhagyható),
  • 1 teáskanál fűszerpaprika,
  • 2 leveskocka (el is maradhat)
  • 7 dl víz

Nokedlihez

  • 2-3 evőkanál finomliszt (amennyit felvesz a tojás),
  • 1 db tojás,
  • 3 csipet só.

Elkészítése

  • A zöldségeket megtisztítjuk, pucoljuk, felvágjuk.
  • A zsiradékon a vékony karikára vágott répákat kb. 20 perc alatt, alacsony hőfokon, fedő alatt, időnkénti kevergetéssel megpároljuk.
  • Hozzáadjuk a borsót és további 5 percig tovább pároljuk.
  • A párolt zöldségekre rászórjuk a lisztet (ez el is maradhat), jól átforgatjuk, majd rárakjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.
  • Felöntjük annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, beletesszük a leveskockát, a fűszereket, és fedő alatt, alacsony hőfokon puhára főzzük a zöldségeket.
  • A petrezselymet a főzés vége felé tesszük bele.
  • A nekedlihez keverjük össze a tojást, a sót és a lisztet. Annyi liszt kell, amennyit a tojás felvesz, egy sűrű, tésztaszerű masszát kell kapnunk.
  • A masszát egy kiskanál segítségével a levesbe szaggatjuk, és kb. 3-5 perc alatt megfőzzük.

Nagyon köszönjük a fotót Wolf Mártának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük