Zabkeksz Erika módra

Zabkeksz Erika módra receptet hoztam a mindig újító Sinka Erikától. Frissen is nagyon finom, de akár előző nap is megsüthetjük a vendégváráshoz, mert nem szárad ki.

Zabkeksz Erika módra

Zabkeksz Erika módra

“Amikor vendégek jönnek, akkor mindig szeretnénk valami újat, finomat és persze gyorsan elkészíthetőt alkotni.
Igy voltam ezzel én is…, amikor kipróbáltam, kedves ismerősöm, G Kovács Modeszta zabkekszét.
Természetesen az átalakítása, saját képemre formálása most sem maradhatott el! De szerintem mindenki tud beleadni saját magából, ízléséből, valami újat, mást…valami csodát!” – ajánlotta a receptet Sinka Erika.

Hozzávalók

  • 15 dkg vaj,
  • 15 dkg szemcsés, apróbb szemű zabpehely,
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya (nálam meggy, mert csak az volt!),
  • 10 dkg porcukor,
  • 12 dkg sima liszt,
  • ½ teáskanál sütőpor,
  • ½ teáskanál szódabikarbóna,
  • 4 evőkanál tej,
  • 3 evőkanál víz,
  • 1 evőkanál méz.

Elkészítése

  • Egy fazékban felolvasztom a vajat,
  • hozzáadom a zabpelyhet,
  • jól elkeverem, majd hagyom kihűlni, addig meg is duzzad egy picit,
  • a többi hozzávalót egy keverőtálban a masszához adom,
  • kézzel jól összegyúrom, kissé ragacsos massza lesz belőle,
  • sütőpapírral bélelt tepsire kis kupacokat teszek a tésztából,
  • 200 fokra előmelegített sütőben kb 7-8 percig sütöm, de figyeljük, nem kell nagyon megbarnulnia.

Tippek: Nálam a sütő légkeveréses volt és 180 fok.
A liszttel szerintem mindenki kedvére variálhatja. Én zabpehely lisztet és Nagyi titka extra finom süteménylisztet használtam. Csoki darabokat is adtam még hozzá.
Tojás valóban nem kell!!!!
Előző este is össze lehet állítani, másnap sütni, …de este kisütni és másnap tálalni, ez is tökéletes, nem szárad ki!!!
Egy valamit hibáztam!!!! Nem dupla adagot készítettem! 😍

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Sinka Erikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 98
  • 5
  •  
  •  
  • 98
  •  
  • 5
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás