Vendégváró sütemény Visky Kati módra

A vendégváró sütemény igazán rászolgál a nevére. Nagyon finom és alkalmas arra, hogy elképráztassa a várt vagy véletlenül betoppanó vendégeket. Nagy erénye, hogy napokig eláll, így az ünnepek előtt megsüthető.

vendégváró sütemény

Vendégváró sütemény hozzávalói

Barna tésztához

  • 30 dkg liszt,
  • 10 dkg zsír,
  • 15 dkg kristálycukor,
  • fél csomag sütőpor,
  • 2 evőkanál jó minőségű kakaópor,
  • annyi tej, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.

Fehér tésztához

  • 6 db tojás,
  • csipet só,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 6 kanál rétesliszt,
  • 10 – 12 gr sütőpor (egy kis zacskó).

Krémhez

  • 2 csomag vaníliás pudingpor,
  • 6-10 kanál cukor,
  • 1 l tej,
  • 25 dkg cukor,
  • 25 dkg margarin.

Tetejére

jó minőségű csoki

Vendégváró sütemény elkészítése

  • a barna tészta hozzávalóit összekeverjük,
  • alaposan összegyűrjük,
  • két részre osztjuk,
  • mindegyik részt közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk,
  • zsírozott tepsi hátán sütjük, közepes lángon / 18o fok/ négy-öt perc alatt megsül,
  • rácsra téve kihűtjük, (bánjunk vele óvatosan, mert hamar törik,
  • hat tojásból piskótát sütünk a szokásos módon, közepes tepsiben, ennek elkészítését nem részletezem, hisz erről van egy nagyon jó leírás, ide kattintva elolvashatod,
  • amíg hűlnek a hozzávalók elkészítjük a krémet,
  • a 2 db vaníliás pudingporból az előírtakat szerint elkészítjük a pudingot,
  • kihűlésig kavarjuk ( megéri, mert szép selymes lesz a krémünk),
  • amikor kihűlt belekeverünk 25 dkg cukrot és 25 dkg margarint, (ízlés szerint a cukor mennyisége változtatható),
  • habosra keverjük,
  • lefektetjük az egyik barna lapot, megkenjük a krém 1/3-adával,
  • rátesszük a piskótát,
  • megkenjük krémmel,
  • majd ráhelyezzük a másik barna lapot,
  • befedjük a maradék krémmel,
  • vízgőzön felolvasztott jó minőségű csokival megcsurgatjuk.

Előző nap kell elkészíteni, hogy a kakaós lapok megpuhuljanak.

Sok sikert az elkészítéshez!

Nagyon köszönjük a receptet Visky Katinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük