Vendégváró sütemény Visky Kati módra
A vendégváró sütemény igazán rászolgál a nevére. Nagyon finom és alkalmas arra, hogy elképráztassa a várt vagy véletlenül betoppanó vendégeket. Nagy erénye, hogy napokig eláll, így az ünnepek előtt megsüthető.
Vendégváró sütemény hozzávalói
Barna tésztához
- 30 dkg liszt,
- 10 dkg zsír,
- 15 dkg kristálycukor,
- fél csomag sütőpor,
- 2 evőkanál jó minőségű kakaópor,
- annyi tej, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Fehér tésztához
- 6 db tojás,
- csipet só,
- 6 evőkanál cukor,
- 6 kanál rétesliszt,
- 10 – 12 gr sütőpor (egy kis zacskó).
Krémhez
- 2 csomag vaníliás pudingpor,
- 6-10 kanál cukor,
- 1 l tej,
- 25 dkg cukor,
- 25 dkg margarin.
Tetejére
jó minőségű csoki
Vendégváró sütemény elkészítése
- a barna tészta hozzávalóit összekeverjük,
- alaposan összegyűrjük,
- két részre osztjuk,
- mindegyik részt közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk,
- zsírozott tepsi hátán sütjük, közepes lángon / 18o fok/ négy-öt perc alatt megsül,
- rácsra téve kihűtjük, (bánjunk vele óvatosan, mert hamar törik,
- hat tojásból piskótát sütünk a szokásos módon, közepes tepsiben, ennek elkészítését nem részletezem, hisz erről van egy nagyon jó leírás, ide kattintva elolvashatod,
- amíg hűlnek a hozzávalók elkészítjük a krémet,
- a 2 db vaníliás pudingporból az előírtakat szerint elkészítjük a pudingot,
- kihűlésig kavarjuk ( megéri, mert szép selymes lesz a krémünk),
- amikor kihűlt belekeverünk 25 dkg cukrot és 25 dkg margarint, (ízlés szerint a cukor mennyisége változtatható),
- habosra keverjük,
- lefektetjük az egyik barna lapot, megkenjük a krém 1/3-adával,
- rátesszük a piskótát,
- megkenjük krémmel,
- majd ráhelyezzük a másik barna lapot,
- befedjük a maradék krémmel,
- vízgőzön felolvasztott jó minőségű csokival megcsurgatjuk.
Előző nap kell elkészíteni, hogy a kakaós lapok megpuhuljanak.
Sok sikert az elkészítéshez!
Nagyon köszönjük a receptet Visky Katinak!