Tejszínes, zöldborsós csirketokány
Szeretnél 30 perc alatt ebédet vagy vacsorát tenni az asztalra? No, akkor jó helyen jársz…tippet, ötletet adok a gyors, ízletes fogáshoz. A siker garantált, senki nem marad éhes. Csirkéből vagy pulykából is gyorsan elkészíthető a tejszínes, zöldborsós csirketokány.
Tejszínes, zöldborsós csirketokány
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemellfilé,
- 10 dkg füstölt szalonna,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3 – 4 gerezd fokhagyma,
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika,
- só ízlés szerint,
- 1/2 mokkáskanál őrölt fekete bors,
- 1/2 mokkáskanál majoránna,
- kb. 30 dkg zöldborsó (friss/mirelit),
- 3 dl tejszín,
- 1/2 csokor aprított petrezselyemzöld.
Elkészítése
- A húst kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a hagymát kockákra daraboljuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
- A szalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megfonnyasztjuk.
- Hozzákeverjük a csíkokra vágott húst, fehéredésig pirítjuk, vizet nem szükséges adni hozzá, mert bő levet ereszt a csirkehús.
- Sózzuk, borsozzuk, a fokhagymát áttörve hozzátesszük, és a piros paprikát, majoránnát rászórjuk.
- Lefedjük és addig főzzük amíg majdnem készre puhul a hús, hozzáborítjuk a zöldborsót.
- Tovább főzzük, amíg a hús és a borsó is megpuhul.
- Ha kész, a tejszínt beleöntjük, forraljuk, besűrítjük.
- A legvégén aprított petrezselyemzöldet szórunk hozzá, összekeverjük. Kész…. 😋
Kockára vágott sült burgonya volt a köret.
Finom fogás, jó étvágyat kívánok! 🙂
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet „konyhatündérünknek” Illésné Nagy Máriának!