Sörben sült csirke – ínyenc csirkeszárnyak mézzel, chilivel
Sörben sült csirke neve akár mézes-chilis csirke is lehetne, hisz a sör mellett a méz és a chili paprika a fő ízesítője a piros és ropogós sültnek. Csirkeszárnyból, csirkecombból vagy a csirke bármelyik részéből készülhet. A finom ropogós, ugyanakkor omlós csirkedarabok hidegen is fogyaszthatók.
Sörben sült csirke mézzel és chili paprikával
Ha unja már a család a hagyományos sült csirkét vagy a rántott húst, akkor ideje, hogy meglepd őket az ízletes, ropogós, ugyanakkor omlós sörben sült csirke falataokkal. A sörtől nemcsak sokkal szebb lesz a bőre, hanem omlósabbá és ízletesebbé is válik tőle.
Hozzávalók
- 80 – 100 dkg tetszés szerinti csirkehús, esetünkben csirkeszárnyből készült, ami különösen ropogós és finom lesz,
- 5 dl sör,
- 3 gerezd fokhagyma,
- ízlés szerint só,
- 1 evőkanál mustár,
- ízlés szerint chili paprika,
- 3 evőkanál méz,
- 1 teáskanál keményítő.
Sörös csirke elkészítése
- a csirkehúst megtisztítom,
- a hozzávalókat összekeverem,
- a keveréket egy tepsibe vagy jénai tálba rakom,
- belerakom a csirkéket is és alaposan megforgatom a keverékben,
- lefedem,
- közepes méretű sütőben 45 percig lefedve sütöm,
- közben néha megforgatom a csirkéket,
- lefedés nélkül további 15 perc alatt készre sütöm,
- közben párszor megforgatom a csirke darabokat.
Tipp: Csirkeszárny helyett csirkecombból vagy bármilyen más csirke részből készíthetjük.
Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!