Sörben sült csirke – ínyenc csirkeszárnyak mézzel, chilivel

Sörben sült csirke neve akár mézes-chilis csirke is lehetne, hisz a sör mellett a méz és a chili paprika a fő ízesítője a piros és ropogós sültnek. Csirkeszárnyból, csirkecombból vagy a csirke bármelyik részéből készülhet. A finom ropogós, ugyanakkor omlós csirkedarabok hidegen is fogyaszthatók.

sörben sült csirkeszárnyak

Sörben sült csirke mézzel és chili paprikával

Ha unja már a család a hagyományos sült csirkét vagy a rántott húst, akkor ideje, hogy meglepd őket az ízletes, ropogós, ugyanakkor omlós sörben sült csirke falataokkal. A sörtől nemcsak sokkal szebb lesz a bőre, hanem omlósabbá és ízletesebbé is válik tőle.

Hozzávalók

  • 80 – 100 dkg tetszés szerinti csirkehús, esetünkben csirkeszárnyből készült, ami különösen ropogós és finom lesz,
  • 5 dl sör,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • ízlés szerint só,
  • 1 evőkanál mustár,
  • ízlés szerint chili paprika,
  • 3 evőkanál méz,
  • 1 teáskanál keményítő.

Sörös csirke elkészítése

  • a csirkehúst megtisztítom,
  • a hozzávalókat összekeverem,
  • a keveréket egy tepsibe vagy jénai tálba rakom,
  • belerakom a csirkéket is és alaposan megforgatom a keverékben,
  • lefedem,
  • közepes méretű sütőben 45 percig lefedve sütöm,
  • közben néha megforgatom a csirkéket,
  • lefedés nélkül további 15 perc alatt készre sütöm,
  • közben párszor megforgatom a csirke darabokat.

Tipp: Csirkeszárny helyett csirkecombból vagy bármilyen más csirke részből készíthetjük.

Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük