Rózsa szaporítása egyszerűen fotókkal – bevált olvasói praktika

A rózsa szaporítása sokak szemében nagy mumus. A sok sikertelen kísérlet és negatív tapasztalat hatására kevesen vágnak bele. Ódákat zengnek a krumplival törtönő rózsa szaporításról, de az olvasóknak ez nem vált be. Van azonban egy bevált módszer, amivel olvasónk évek óta eredményesen gyökerezteti a rózsát, fotókkal illusztrálva mutatja meg, mi kell a rózsa sikeres hajtatásához.

rózsa szaporítása

Rózsa szaporítása egyszerűen

Az interneten minden megtalálható, a rózsa szaporításra is több különböző csoda technikát találunk. Ezek többsége hatásvadász cikk. A módszer eredményessége nem bizonyított. Az olvasóimnak csak negatív tapasztalatuk van például a burgonyában szaporításról. A krumpli elrodhadt, a rózsából pedig nem lett semmi.

Mihály Klára már több alkalommal sikerrel gyökereztetett rózsatöveket, meg is mutatta, hogyan.

Megmutatom én hogyan szaporítom a rózsát. Nem ez az első eset, legalább 20 éve csináltam először. Az első egy cserepes mini rózsa volt, amiből éveken át próbálkoztam több kevesebb sikerrel. Az eredmény egy járda melletti rózsás út.

Június közepén ideális a hajtatás, kihajtott elvirágzott, megérett a vessző lehet próbálkozni.

A rózsatőről mikor elnyílt egy virág levágok egy kb 25-30 centis szárat, az alsó leveleit leszedem, és megnézem, hogy a legfelső levél alatt van-e kifejlődő rügy. Beleteszem 1-2 napra vízbe azután ültetem el.

Egy palántafúróval jó mély lyukat fúrok abba beleteszem a vesszőt és még óvatosan jól bele is nyomom, de vigyázok arra, hogy nem törjön meg.

A palántafúróval földet nyomok mellé jó erősen, és vizet öntök rá jó sokat.

Egy elvágott pet palackkal leborítom, és azután már csak öntözgetni kell. Ősszel nézem meg, hogy kihajtott-e. Egészen őszig vagy tél elejéig marad rajta a palack, csak utána veszem le.

Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat Mihály Klárának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük