Négy magvas keksz házilag receptje
A négy magvas keksz Sinka Erika olvasónk kedvenc reggeli csemegéje. Kenyér helyett ezt a sokkal egészségesebb, házilag kekszet fogyasztja vajjal, lekvárral, almával vagy joghurttal. Reggelire, vacsorára is kitűnő választás. Szépen becsomagolva akár karácsonyi ajándéknak is kitűnő.

Négy magvas keksz házilag
Hozzávalói
- 130 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
 - 95 g teljes kiőrlésű rozsliszt,
 - 35 g búzakorpa,
 - 170 g magok (lenmag, szezámmag, napraforgómag),
 - 35 g darált mák,
 - 1 teáskanál só, (esetleg bors, fokhagymapor, ha szeretnénk, hogy pikánsabb legyen!),
 - 1 teáskanál sütőpor (elhagyható),
 - 1 dl lenmagolaj (más olajjal is működik),
 - 2 dl langyos víz.
 
Négy magvas keksz elkészítése
- a hozzávalókat a felsorolási sorrendben fakanállal vagy spatulával összekeverjük,
 - jól összeállítjuk,
 - minimum 1-2 órát állni hagyjuk folpackba csomagolva,
 - nem kell hűtőbe tenni,
 - akár egy éjszakát is pihenhet,
 - 2 sütőpapír között jó vékonyra (kb. 3-5 mm-re) nyújtjuk,
 - minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz,
 - ha kocka formát akarunk, akkor a felkockázást a sütőlemezen is megtehetjük,
 - ha unjuk a kocka formát vagy azt szeretnénk, hogy a gyerekek is szívesebben fogyasszák, akár formára is szaggathatjuk,
 - mehet a sütőbe,
 - légkeveréses sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük,
 - ne süssük túl. akkor jó, amikor a széle már kezd megpirulni.
 

Nagyon köszönöm a receptet Sinka Erikának!
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
Jó étvágyat!
További keksz recepetek
Legjobb édeskeksz receptek
