Néger kocka, a mennyei néger szelet

Kakaós piskóta, baracklekvár, tojáshab, csokimáz és mennyei íz: ez a hagyományos néger kocka vagy ha úgy jobban tetszik, néger szelet. Pont ilyen egyszerű a receptje is, mint a sütemény leírása volt. Már mutatom is!

néger kocka

Néger kocka, néger szelet receptje

Hozzávalók –  28 x 40 cm-es tepsihez

Tésztához:

  • 4 tojás sárgája,
  • 25 dkg cukor,
  • 10 dkg margarin,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 1 csomag vaníliáscukor,
  • csipet só,
  • 2 dkg kakaó,
  • 2 dl tej,
  • 25 dkg liszt

Tetejére:

  • 4 tojás fehérje,
  • 25 dkg cukor,
  • kevés citromlé,
  • 2-3 evőkanál savanykás lekvár.

Mázhoz:

  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 dkg kakaó,
  • 2 dkg vaj,
  • pici víz.

Elkészítése

  • A tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük majd hozzáadjuk a vajat és a tejet.
  • A sütőport, a sót elkeverjük a liszttel a kakaóval és belekeverjük a tojásos masszába.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • A tepsit kiolajozzuk, lisztezzük beleöntjük a masszát és tűpróbáig sütjük.
  • Közben a tojásfehérjét a cukorral és citromlével gőz felett kemény habbá verjük.
  • Az elkészült sütemény tetejét megkenjük a lekvárral.
  • A lekvár tetején elsimítjuk a tojásfehérjét és visszatesszük kb. 5 percre a sütőbe száradni. Én ilyenkor elzárom a sütőt.
  • A cukrot és a kakaót elkeverem egy pici vízzel és sűrűre főzöm, majd leveszem a tűzről és hozzákeverem a vajat. Az elkészült csokoládémázat a tojáshab tetejére csurgatom. Az elkészült süteményt melegvízbe mártott késsel szeletelem

Nagyon köszönöm a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük