Neem-olaj poloska ellen – olvasói tapasztalatok

A kertben, erkélyen megjelenő rovarok ellen környezettudatosan is védekezhetünk. A neem-olaj természetes rovarölőszer, ami hatékony az atkák és rovarok ellen. Eredményesen alkalmazhatjuk például a különféle levéltetvek, vincellérbogár, tripszek, bogarak, hernyók, takácsatkák és sok egyéb kártevő ellen. Olvasónk a büdösbogárnak is hívott poloska ellen vetette be és a szerzett tapasztalait megosztva mondja el, mennyire hatásos a neem-olaj poloska ellen. 

poloska virágon

Neem-olaj poloska ellen – természetes rovarölőszer

Nézzük, mit tapasztalt Káka Alexandra a neem-olaj poloska elleni hazsnálata során.

„Sziasztok! Többször volt kérdés a poloska elleni védelem. Muszáj volt valamit tenni, mert tavaly egy marék paradicsomot nem hagytak a kis rohadékok. Állatbarát vagyok a végletekig, de a pazarló élősködő életmódot nem díjazom, és ezek a feketék ezt csinalták… Nem ám 5-10 kis nyomorék egy paradicsomon, nem, minden poloska egy új paradicsomon, és megette? Nem, csak tönkretette..

Több helyen válaszoltam, hogy nálam eddig úgy fest a neem-olaj beválni látszik, igaz a fekete pöttyös paradicsomzabáló poloska még nem jelent meg. Jelentem megérkeztek, egy halom kölyköt találtam az egyik paradicsom levelén. Összeszedtem őket, búcsút vettek a földi élettől. Minden paradicsomot – kivéve a tesztágyást – lefújtam ismét neem-olajjal. Eddig kb 300 forintnyi „permetlé” fogyott, kb 50 tő paradicsomra.

A neem-olaj növényi olaj, olyan akár az argán olaj, jojoba stb… Nagy hátránya, hogy eléggé büdös. Még mindig szaglik a kert, az egész kert, pedig 12 órája permeteztem, és csak a paradicsomokat. 

Lehet permetszerként is kapni, de felénk csak literes ipari kiszerelésben, ezért kozmetikaival próbálkozok. Másfél liter vízbe kb 1-2 teáskanálnyi neem-olajat tettem. Rimulganból annyit adok hozzá, hogy vizzel el tudjam homogénre keverni.

A neem-olaj hatására a paradicsomom közelébe se mennek a kis fekete poloskák. Eddig egy szem paradicsom sem lett hála égnek áldozatul, de 2-3 hetente megy a neemolaj permet. A méheket tényleg nem érdekli, ugyanúgy, ugyanakkora szép számmal porozzák a paradicsom közt kinőtt mentát.”

Nagyon köszönjük a tanácsokat Káka Alexandrának!

További kártevők elleni házi szerek

Legjobb házi szerek kártevők ellen

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük