Minirózsa ápolása – olvasói tanácsok

A minirózsa ápolása nem bonyolult, ennek ellenére a tapasztalat azt mutatja, hogy pár hét után a növények jó része a kukában végzi. A minden évszakban reális áron kapható virágot szobanövényként árulják, de hosszútávon csak a szabadba kitéve van esély a megmaradására. Wolf Márta meséli el, mit tesz azért, hogy évekig dúsan virágzzon a minirózsa.

minirózsa ápolása

Minirózsa ápolása

Wolf Márta régi olvasóm, talán már a kezdetektől aktív és rendkívül hasznos tagja a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportnak. Tanácsaira mindig érdemes odafigyelni, hisz nem az internetről összeolvasott “okosságokat” szajkózza, hanem saját, több éves, sikeres növénygondozási tapasztalatait adja át jó szívvel és segítőszándékkal.

“Én a minden virágboltban kapható mini rózsát bátran ajánlom, ami nem szobai dísznövény, hanem kinti virág. A szobában csak talán kinyílnak a rajta lévő virágai és utána tönkremegy.

Veszel egy cseréppel, azonnal átülteted, jó, általános virágföldbe egy kb. 20 cm átmérőjű cserépbe és kint tartod az erkélyen.

Érje a nap, ha nem is reggeltől estig, de legalább fél napig.

Rózsa tápoldatot, vagy általános tápoldatot adjál neki.

Az elnyílt virágokat le kell vágni a szárról, az első 5 levélkéből álló kis szárnál.

Télen is kint kell tartani. Első évben ajánlatos takaró fóliába bugyolálni, a száránál jól felhalmozni a földet és csak éppen, a takarás tetején kicsike nyílást hagyni. A cserepet fal mellé húzni. Nagy valószínűséggel át fog telelni.

Nagyon hálás, gyorsan fejlődő növény, persze a kártevők – tetvek, lisztharmat, gombák – ellen védekezni kell és időben “észrevenni”, ha valami megtámadta.”

Nagyon köszönjük Mártának a hasznos tanácsokat!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 1.2K
  • 22
  •  
  •  
  • 1.2K
  •  
  • 22
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük