Miért válasszunk biot?

A kétkedők szerint a bio az, ami kétszer annyiba kerül és amit éjszaka permeteznek. Az organikus termékek kedvelői viszont tudják, hogy a bio minősítés megszerzéséhez komoly követelményeknek kell megfelelni. Összeszedtem 6 indokot, amiért érdemes a biotermékek mellett dönteni. Máris elmondom, miért válasszunk biot!

 Miért válasszunk biot?

A biotermesztés szabályai az Európai Unió összes országában egységesek, az ellenőrzést, minősítést külön szervetek végzi. Azok a zöldsége, gyümölcsök, tej- és hústermékek, tartós élelmiszerek , amelyek előállítása megfelel az ökológiai gazdálkodás szabályainak, csomagolásukon a „bio”, „öko” vagy az „organikus” címkét viselhetik. Az „alternatív gazdaságból származó”, a „vegyszermentes”, „reform”, „natúr” feliratokkal általában természetesebb környezetből származó termékeken találkozhatunk. Ezek nem estek át szigorú ellenőrzéseken, ezért nem jogosultak a bio megnevezést viselni.

Miért válasszunk biot? – 6 meggyőző érv

Értékesebb

A biogazdálkodásban nem használnak szintetikus műtrágyát és növényvédő szereket, hormonokat és antibiotikumokat, ezért a biotermékek mikroelemekben és vitaminokban gazdagok. A szigorú előírások nem csak az előállításra, de azok feldolgozására, szállítására és tárolására is vonatkoznak.

Környezetbarát

Az ökogazdálkodás elősegíti a természeti környezet megóvását, a fenntarthatóságot és a termékek előállítása kisebb energiaigényű.

Egészséges

A természetes előállítási mód miatt a biotermékek fogyasztásával csökkentjük a városi életmóddal együtt járó káros civilizációs hatások egyik összetevőjét.

Finomabb

Az ökotermékek mérete, súlya általában kisebb, mint a tömegtermeléssel előállítottaké. Nem tartalmaznak káros tartósítókat és ízfokozókat, ugyanakkor ízük koncentráltabb, tovább frissen tarthatók és hosszabb ideig megőrzik zamatukat.

Széles paletta

Növényi és állati eredetű  friss termékek mellett tartós élelmiszereket, fűszereket, italokat és késztermékeket is találunk.

Az állatok is erre szavaznak

Köztudott, hogy az állatok jó érzékkel rendelkeznek. Ha tehetik, a szerves trágyával kezelt és nem permetezett növényeket részesítik előnyben a műtrágyával kezeltekkel szemben. Ők csak tudják!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük