Mézes krémes labda receptje
Mézes krémes labda nevet viselő sütemény egyszerűen elkészíthető, finom édesség. Máris mutatom az olvasónk által megosztott receptet.
Mézes krémes labda receptje
A finom sütemény kb 1 óra 30 perc alatt elkészíthető. Ebből a mennyiségből 40 darab finom sütemény készül.
Hozzávalók
Tésztához
- 24 dkg finomliszt,
- 9,5 dkg porcukor,
- 4,5 dkg margarin,
- 3 dkg olvasztott méz,
- 1 egész tojás,
- 1 tojássárgája,
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna,
- ízlés szerint só.
Krémhez
- 4 dl tej,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 1 tojássárgája,
- 7,5 dkg kristálycukor,
- 10 dkg margarin.
Habhoz
- 2 dl habtejszín,
- 10 g vaníliás cukor,
- 1 evőkanál porcukor,
- 1 csomag habfixáló.
Elkészítés
- A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a mézet, a tojásokat és jól kidolgozzuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.
- Közben elkészítjük a krémet. A pudingporral a cukrot elkeverjük hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.
- A tűzről levéve még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük. A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
- A tésztát a hűtőből kivesszük, kinyújtjuk, mint a linzertésztát és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 C fokon kb. 10 – 12 perc alatt.
- Ha a tészta kihűlt, a kihabosított krémet habzsákba töltjük és a korongokat megtöltjük. Alulra pudingos krém, majd a tejszínhab, tetejét pedig egy tésztakarikával zárjuk. Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!
Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!