Meggyespite sütőporos vajas tésztából
Meggyespite sütőporos vajas tésztából receptet osztott meg olvasónk. Több meggyespite receptet megosztottam már itt a blogon. Ebben leginkább a rengeteg meggytöltelék fogott meg. Remélem neked is tetszik.
Meggyespite sütőporos vajas tésztából
Hozzávalók
Tésztához
- 60 dkg liszt,
- 15 dkg cukor,
- 15 dkg vaj,
- csipet só,
- fél csomag sütőpor,
- fél csomag szódabikarbóna,
- 2 egész tojás,
- egy kis doboz (175 g) tejföl.
Töltelékhez
- 2 kg meggy,
- 25 dkg cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 citrom leve,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 1 evőkanál őröltfahéj,
- 1 csipet só,
- 15 – 20 dkg őrölt keksz.
Tetejére kenéshez
- 1 tojás
Elkészítése
- A lisztet, a vajat, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük és jól elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt és összeállítjuk.
- Amíg a töltelék elkészül, a hűtőbe rakjuk.
- A töltelékhez a kimagozott meggyet nagy lábasban tűzhelyere tesszük.
- Ha felforrósodik, hozzáadjunk a cukrot, a citrom héját és a kicsavart levét, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 evőkanál őrölt fahéjat, 1 csipet sót.
- Ha összefort, a levét az őrölt kekszdarával sűrítjük, ami felszívja a meggy levét. Ettől nemfog kifolyni a töltelék a tésztából.
- Ha kihűlt, a tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk.
- Az egyiket a kivajazott tepsi aljára tesszük, rárakjuk a meggymasszát, arra pedig a másik kinyújtott tészta kerül.
- A tetejét tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180°- on pirosodásig sütjük, ez kb 25-30 perc.
Jó étvágyat kívánok a finom pitéhez .👌♥
Nagyon köszönjük a receptet Bagányné Irénnek!