Muskátlival a tengerparti hangulatért!

Otthon ragadtál a nagy nyári melegben? Semmi baj, hiszen ez az időtöltés is lehet épp olyan feltöltő, csak néhány kiegészítő szükséges, hogy az erkélyedet, teraszodat vagy a kertedet a nyugalom virágos oázisává alakítsd. Ez a megoldás klímabarát, költséghatékony és mindenekelőtt pihentető, valamint nem kell aggódni a bőröndpakolás és az utazás okozta stressz miatt. A Pelargonium for Europe (PfE) szakértői bemutatják a legegyszerűbb és legbiztosabb muskátli-fortélyokat, és elárulják, miért ideális választás ez a növény mindazok számára, akik a kertészkedés helyett inkább lazítással töltenék a napsütéses nyári napokat. Már mutatom is, hogy lesz mediterrán hangulat muskátlival!

mediterrán hangulat muskátlival

Így lesz mediterrán hangulat muskátlival!

Már a muskátli puszta látványa is ünnepi, mediterrán hangulatot idéz. Ez aligha meglepő, hiszen ezek az ágyás- és balkonvirágok Dél-Európa napsütötte vidékein elterjedtek. Dél-afrikai eredetüknek köszönhetően jól bírják az intenzív déli napsütést, még a szélsőséges hőség és az átmeneti szárazság sem tesz kárt bennük. Más nap- és melegkedvelő növényekkel, például pálmákkal vagy citromfákkal kombinálva igazi mediterrán hangulatot varázsolnak.

Ahhoz, hogy kertünkben, erkélyünkön vagy teraszunkon igazi nyaralóhelyet teremtsünk, a muskátli mellett segítenek az olyan tárgyak, mint a rattanbútorok, a rafiakiegészítők, a színes párnák és a kényelmes takarók, amelyek hozzájárulnak a bohó kültéri atmoszférához. Ha pedig még egy medencét is lehetőségünk van hozzáadni az összképhez, máris megvan minden egy tökéletes otthoni nyaraláshoz!

DIY bútorok és házi készítésű virágtartók

A házilag készített bútorok és virágtartók többet jelentenek egyszerű dekorációknál: egyedivé varázsolják a kerteket, balkonokat, és hívogató, hangulatos légkört teremtenek. Egy kis ügyeskedéssel máris tengerparti hangulatot idézhetünk kedvenc padunkkal, védelmet nyújt a szél és az időjárás viszontagságai ellen, így tökéletes hely a meghitt pihenésre.

A vágott muskátli polcra vagy kézzel készített faliképbe helyezve a lakás egyedi dísze lehet és igazán egyszerűen elkészíthető: forró ragasztóval rögzítsünk kémcsöveket kör alakú márványkorongokhoz, töltsük meg a csöveket vízzel, helyezzük bele a vágott muskátlit, majd a végeredményt tányérakasztókkal rögzítsük a falra.

A vakációt is túlélő növény

A muskátli ideális választás mindazok számára, akik a napsütéses nyári napokat inkább pihenéssel, mint kertészkedéssel töltik. Ezek a növények szinte bármely más nyári virágnál bőségesebben és hosszabb ideig virágoznak, ráadásul meglepően igénytelenek és szívósak. Sok fény, rendszeres locsolás és sok tápanyag kell ahhoz, hogy a muskátli tavasztól őszig folyamatosan új virágokat hozzon.

De mi történik, ha néhány napra elutazunk és nincs, aki vigyázzon a növényre? A muskátlival ilyenkor sincs probléma, mivel rengeteg nedvességet tárol a szárában és a vastag falú leveleiben, néhány napig könnyedén kibírja víz nélkül is, de természetesen a rendszeres öntözés elősegíti az új virágok kialakulását. Az automata öntözőrendszerek és a víztárolóval ellátott virágládák csökkentik a szükséges öntözés mennyiségét, és biztosítják, hogy a muskátli a lehető legjobb állapotban maradjon, még akkor is, ha hosszabb ideig távol vagyunk.

Ha a muskátlit ideiglenesen árnyékba helyezzük, azzal is csökkentjük a vízigényüket. Hosszabb távollét idején a muskátlit vissza is vághatjuk. Még ha a kinézetük ezt átmenetileg meg is szenvedi, a metszés után a növények gyakran még erősebben nőnek vissza, mint korábban.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük