Lajcsi szelet receptje: a Balkonada találkozó kedvenc sütije

A Lajcsi szelet az idei Balkonada találkozó egyik kedvenc süteménye volt. A krémes finomsággal Visky Katika örvendeztette meg a növénycsere résztvevőit. Most pedig megosztotta velünk a szuper receptet is.

Lajcsi szelet

Lajcsi szelet receptje

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg sima liszt,
  • 2 kanál tej,
  • 2 kanál méz,
  • 2 tojás sárgája,
  • 20 dkg. kristálycukor,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 mokkás kanál szódabikarbóna,
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krém hozzávalói:

  • 1 db puncspudingpor,
  • 4 dl tej,
  • 3 evőkanál kristálycukor,
  • 1 db vaníliás pudingpor,
  • 4 dl tej,
  • 3 evőkanál kristálycukor.

Csokimáz hozzávalói:

  • 15 dkg porcukor,
  • 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor,
  • 3 kanál melegvíz.

Lajcsi szelet elkészítése

  • A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött melegítjük , amíg a cukor el nem olvad.
  • Hozzákeverjük a lisztet, addig gyúrjuk, amíg össze nem áll.
  • Három részre osztjuk.
  • Közepes tepsi nagyságúra nyújtjuk.
  • Sütőpapírral fedett tepsi hátán megsütjük egyenként a lapokat.
  • Előtte villával megszurkáljuk a tésztát , hogy ne hólyagosodjon fel.
  • A pudingporokat állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  • Kihűlésig kavargatjuk, hogy ne bőrösödjön meg.
  • 25 dkg rámát 20 dkg porcukorral habosra keverünk.
  • Felét az egyik, felét a másik teljesen kihűlt pudinghoz adjuk és simára keverjük.
  • Az első lapot deszkára fektetjük egyenletesen rákenjük a puncsos krémet.
  • Rátesszük a második lapot, rákenjük a vaníliás krémet, majd ráhelyezzük a harmadik lapot is.
  • A tetejét csokimázzal vonjuk be.
  • A csokimázhoz a 15 dkg porcukrot kis edénybe teszünk, hozzákeverünk 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaóport, majd felhígítjuk 3 szűken mért evőkanál forró vízzel.
  • Nagyon alacsony hőfokon kevergetve feloldjuk, közben diónyi rámát keverünk bele.
  • Langyosra hűtjük, kanalanként rácsorgatjuk a tészta tetejére.
  • Csak másnap tudjuk felszeletelni, addigra puhul meg, és a csokimáz is megdermed.

Nagyon köszönjük Visky Katikának a találkozóra hozott süteményeket és receptet!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük