Kolbászos-spenótos penne – pikáns recept

Kolbászos-spenótos penne receptet kaptunk Illésné Nagy Máriától. Finomsága mellett nagy erénye, hogy egyszerűen és gyorsan elkészül. Penne helyett másfajta tésztát is használhatunk hozzá.

Kolbászos-spenótos penne

„Ajánló, ötletadó…
Hűtőmustra után, rövid ideig tartó gondolkozás 🤔…azután már jár a kezem és mindjárt tálalhatunk👍 ..gyorsan, finomat!” – szól Illésné Nagy Mária ajánlója.

Kolbászos-spenótos penne hozzávalói – 2 személyre

  • 30 dkg penne tészta,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 2 kis szál mangalica száraz kolbász vagy 1 nagy szál,
  • 1 csokor újhagyma (zöld szárával együtt),
  • 1 duci gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 1 kis chili paprika,
  • 12,5 dkg bébispenót,
  • 4 dl tejszín,
  • 15 dkg tofu (lehet füstölt tofut is használni!).

Elkészítése

  • a tésztát sós vízben 1 evőkanál olajjal megfőzzük fogkeményre (al dente),
  • amíg fő, előkészítjük a spenótot, lecsipkedjük a levélszárakat, megmossuk, leszárítjuk,
  • a szárazkolbász bőrét lehúzzuk (ha folyó víz alatt megdörzsöljük, könnyen lejön a bőre), vékony szeletekre vágjuk,
  • egy mélyebb serpenyőbe szórjuk,
  • kevergetve zsírjára sütjük,
  • az újhagymát szárával együtt felkarikázzuk,
  • a fokhagymát pici darabokra vágjuk, a kolbászhoz adjuk, együtt sütjük,
  • ha megfonnyadt a hagyma, sózzuk, borsozzuk,
  • felöntjük tejszínnel, chili paprikával fűszerezzük,
  • a tofut kockákra vágjuk, beleszórjuk,
  • felforraljuk majd beleszórjuk a bébispenótot,
  • 1 – 2 perc alatt, néhányszor megkeverve összeforraljuk,
  • kóstolunk, ha szükséges fűszerezzük,
  • a megfőtt, leszűrt tésztát beleborítjuk, átkeverjük.

Azonnal, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! 🍴

Tipp: bármilyen fajta száraztészta használható hozzá

Naygon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük