Kókuszos kevert süti Erika módra
A kókuszos kevert süti pont olyan egyszerű, mint a többi kevert sütemény. Csupán össze kell keverni a néhány hozzávalót és már mehet is a sütőbe. Már a sütés közben csodálatos illat lengi be a szobát, nehéz kivárni, hogy befejeződjön a sütés. Egyszerű recept és egy fenséges sütemény a mai ajánlatom.
Kókuszos kevert süti
Sinka Erikától származik a recept és amúgy Erikásan készült a kókuszos sütemény. „Az eredeti receptet a netről néztem ki…és természetesen átformáltam a saját ízlésemre… – írta Erika. Hogy ezen miért is nem lepődtem meg a több éves ismeretségünk és sokadik receptje után?
Hozzávalók
- 100 g puha vaj,
- 100 g cukorra habosra keverni,
- 2 egész tojás,
- 125 g liszt,
- fél csomag sütőpor,
- 40 g kókuszreszelék,
- 150 g étcsoki darabokra tördelve.
Elkészítése
Sorban összekeverve minden hozzávaló, tetejére még pluszban 2 evőkanál kókuszreszelék.
180 fokon kb 20 percet sütni, amíg a kókuszreszelék egy kicsit megpirul.
Kicsi formában sütöttem, mert szerintem itt jó, ha vastag a tészta, nem szárad ki olyan hamar. Nem mértem, le, de kb egy A/4 es lap nagyságú tepsi megfelel, annál nagyobb ne legyen.
Igazi könnyű, „habos”, puha, légies süti. Csak a csoki „nyomja meg” egy picit.
Legközelebb kakaót és/vagy lefőzött kávét teszek még bele!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Sinka Erikának!