Kókuszos kevert süti Erika módra

A kókuszos kevert süti pont olyan egyszerű, mint a többi kevert sütemény. Csupán össze kell keverni a néhány hozzávalót és már mehet is a sütőbe. Már a sütés közben csodálatos illat lengi be a szobát, nehéz kivárni, hogy befejeződjön a sütés. Egyszerű recept és egy fenséges sütemény a mai ajánlatom. 

Kókuszos kevert süti

Kókuszos kevert süti

Sinka Erikától származik a recept és amúgy Erikásan készült a kókuszos sütemény. „Az eredeti receptet a netről néztem ki…és természetesen átformáltam a saját ízlésemre… – írta Erika. Hogy ezen miért is nem lepődtem meg a több éves ismeretségünk és sokadik receptje után?

Hozzávalók

  • 100 g puha vaj,
  • 100 g cukorra habosra keverni,
  • 2 egész tojás,
  • 125 g liszt,
  • fél csomag sütőpor,
  • 40 g kókuszreszelék,
  • 150 g étcsoki darabokra tördelve.

Elkészítése

Sorban összekeverve minden hozzávaló, tetejére még pluszban 2 evőkanál kókuszreszelék.

180 fokon kb 20 percet sütni, amíg a kókuszreszelék egy kicsit megpirul.

Kicsi formában sütöttem, mert szerintem itt jó, ha vastag a tészta, nem szárad ki olyan hamar. Nem mértem, le, de kb egy A/4 es lap nagyságú tepsi megfelel, annál nagyobb ne legyen.

Igazi könnyű, „habos”, puha, légies süti. Csak a csoki „nyomja meg” egy picit.

Legközelebb kakaót és/vagy lefőzött kávét teszek még bele!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Sinka Erikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük