Holdacska, az egyszerű kevert sütemény
A holdacska egy egyszerű kevert tésztából készített sütemény. Nevét az alakjáról kapta, pogácsaszaggatóval hold formájúra szaggatjuk ki a fehér és kakaós tésztát, ami sütés során eggyé, márványossá válik.

Holdacska receptje
Hozzávalók
- 15 dkg vajat vagy margarin,
 - 25 deka porcukor,
 - 4 egész tojás,
 - 1 pohár tejföl,
 - 1 csomag vaníliás cukor,
 - 1 citrom reszelt héja,
 - 30 dkg liszt,
 - 1 csomag sütőpor.
 

Elkészítése
- A puha, be nem olvadt vajat vagy margarint a 25 dkg porcukorral habosra keverjük.
 - Egyenként hozzá keverünk 4 egész tojást.
 - Hozzáadjuk az egy pohár tejfölt.
 - Géppel jó alaposan kidolgozzuk.
 - Beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját.
 - 30 dkg lisztben elkeverünk 1 csomag sütőport.
 - A lisztet is hozzáadjuk a masszához és jól összedolgozzuk.
 - A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk evőkanállal.
 - A másik felébe egy evőkanál kakaóport keverünk géppel.
 - A kakaós barna masszát a fehér halmok mellé/közé rakosgatjuk, ahogy a fenti fotón is látható. Nem kell elegyengetni, úgy jó, ahogy fotón látszik. Nem kell megijedni attól sem, ha hézag marad a halmok közt, a hő hatására majd össze fog folyni a tészta és egyneművé válik.
 - Hagyományos sütőben 180 fokon kb.30 perc alatt készre sütjük.
 - Ha kihűlt a sütemény, deszkára borítjuk, és pogácsa szaggatóval félholdakat vágunk belőle.
 - Tetejét porcukorral meghintjük.
 
Nagyon köszönjük a receptet Bedi Istvánnénak!
