Gesztenyekrém leves receptje
Gesztenyekrém leves az ősz különleges fogása lehet, de ugyanúgy beleillik a karácsonyi ünnepi menübe. Saját feldolgozású gesztenyéből lesz a legfinomabb, ízletes krémleves.

Gesztenyekrém leves receptje
„A gesztenyének 🌰, a belőle készült ételeknek ősszel, illetve télen van leginkább keletje, divatja.
A feldolgozása is a betakarítás idején, ősszel történik. Ilyenkor lehet a fagyasztóba rejteni a különböző módon feldolgozott finomságból.
A mélyhűtőmben található saját feldolgozású, megtisztított, főtt gesztenye egészben és darálva is. (Ja és gesztenyepüré is, naná!)
A fagyasztott főtt, darált gesztenyéből készítettem ezt a különleges, finom, ízletes krémlevest. (A karácsonyi menünk része volt, tavaly)
Ha különlegességre vágytok, feltétlenül készítsétek el, emlékezetes ízélményben lesz részetek…” ajánlotta  a finom levest Illésné Nagy Mária!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg főtt, darált gesztenye
 - 5 dkg vaj
 - 4-5 dkg liszt
 - 1 dl édes fehérbor
 - 2 dl tejszín
 - 1 tojás sárgája
 - csipet só
 - cukor (cukorhelyettesítő)
 
Gesztenyekrém leves elkésztése
- Egy edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a főtt, darált gesztenyét, átkeverjük, átforrósítjuk. Meghintjük a liszttel, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a bort és 3 dl hideg vizet.
 - Felforraljuk, a tejszínt elkeverjük a tojás sárgájával, egy merőkanálnyit hozzáadunk a levesből, elkeverjük és a többihez öntjük.
 - Behabarjuk, édesítjük.
 - Ha nem érezzük eléggé sima, krémes állagúnak lehet merülőmixerrel tovább pürésíteni.
 - Levesbetétnek, vékony csíkokra vágott aszalt szilvát kínáltam hozzá.
 - Levelestésztából, csillag formákat vágtam ki, sütőben megsütöttem, ezt is mellé kínáltam.
 - Aki szeretné, tejszínhabrózsákkal is megkoronázhatja a levest (nem rontja el! 😉 )
 - Különleges ízélményben volt részünk, nagyon ízlett.
 - A bor íze, aromája nagyon jól érezhető, finom.
 
Jó étvágyat kívánok! 😋
forrás: a neten találtam a receptet,
Vas Megye Önkormányzata gyűjtötte össze a fellelhető recepteket, szelídgesztenyéből.
Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!
