Egyszerű rebarbarás sütemény receptje

Az utóbbi években egyre többen újra felfedezik a könnyen termeszthető, fagyar ízű és sokoldalúan felhasználható rebarbarát. Divatba jöttek a savanykás zöldséggel készített desszertek, a különféle kompótok, chutney-k és szörpök. Az olvasónk által ajánlott rebarbarás sütemény receptje és elkészítése roppant egyszerű, a végeredmény pedig fennséges.

rbarbarás sütemény tepsiben

Rebarbarás sütemény receptje

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 egész tojás,
  • 12 púpos evőkanál liszt,
  • 2 zacskó sütőpor,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • kb. 8 dkg cukor
  • 10-12 dkg olvasztott vaj,
  • 1- 1,5 dl tej,
  • csipet só,
  • fél citrom reszelt héja,
  • vaj a tepsi kikenéséhez.

Tetejére

  • 30 dkg rebarbara,
  • 15 dkg cukor,
  • 1 kanál búzadara vagy morzsa,
  • őrölt kardamon ízlés szerint,
  • fél citrom reszelt héja.

Rebarbarás sütemény elkészítése

  • a tészta hozzávalóiból enyhén folyós tésztát keverünk.
  • kivajazott tepsibe terítjük,
  • a feldarabolt rebarbarát cukrozzuk (a kertben szedett szárakat nem is hámozom, mert remek pektin azaz zselésítő forrás), őrölt kardamommal, fél citrom reszelt héjával fűszerezzük,
  • búzadarával vagy morzsával összeforgatva elterítjük a tészta alapon,
  • előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  • A lecukrozott rebarbarát, ha állni hagyjuk levet enged, ezt a levet a már megsült süteményre öntjük és pár percre visszatesszük a sütőbe, míg felszívja a levet.

Tipp: Ugyan ebből a receptből ksészíthetünk tortát is. Ilyenkor 3 – 4 tojásfehérjét kevés mézzel felverünk kemény habbá és ezt a süteményre sütjük.

Nagyon köszönjük a kitűnő rebarbarás sütemény receptet Győrfi Zsuzsannának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük