Egyszerű házi tepertőkrém receptje
A házi tepertőkrém finom és egyszerűen elkészíthető étel. Csak egy szelet kenyér és egy kis zöldség kell hozzá és már kész a tartalmas és ízletes reggeli vagy vacsora. Olvasónktól kaptuk az egyszerű receptet, aki saját maga által kisütött tepertőből készítette a fenséges kenyérre valót.
Visky Katika küldte az egyszerű tepertőkrém receptet, akitől több receptet kaptunk már, többek a Balkonada találkozókra hozott süteményeinek elkésztési módját is.
Mostanában kezd újra friss hajtásokat hozni a metélő hagymám. Sok ételhez használom, frissen rászórva, kedvelem, mert enyhe íze kellemes. A salátákba bele szoktam keverni, de ha csak a díszítésre használom, a látványa is feldobja az ételt.
Remélem kedvet csináltam az elkészítéséhez, jó étvágyat kívánok hozzá.
Egyszerű házi tepertőkrém receptje
Hozzávalók
- 25-30 dkg tepertő (A liba és kacsatepertővel készítve a legfinomabb.)
- 0,5 lila hagyma
- 2 db új hagyma
- 1 csokor metélőhagyma (snidling )
- 3 db főtt tojás
- 1 evőkanál mustár
- só ,
- bors ízlés szerint
Tepertőkrém elkészítése
- Leginkább bőrös kacsahájat használok a krémhez.
- A kisütött tepertőt ledarálom, a főtt tojásokat apró kockákra vágom, de idő hiányában le is lehet reszelni,
- vagy a darálón ledarálni.
- Villával jól összekeverem, közben hozzáadom a mustárt, apróra vágott hagymákat, sót, borsot.
- Ha esetleg húsosabb volt a háj, tehetünk hozzá a zsírból, hogy kenhetőbb legyen.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Visky Katikának!