Egyszerű házi tepertőkrém receptje

A házi tepertőkrém finom és egyszerűen elkészíthető étel. Csak egy szelet kenyér és egy kis zöldség kell hozzá és már kész a tartalmas és ízletes reggeli vagy vacsora. Olvasónktól kaptuk az egyszerű receptet, aki saját maga által kisütött tepertőből készítette a fenséges kenyérre valót.

házi tepertőkrém tálban

Visky Katika küldte az egyszerű tepertőkrém receptet, akitől több receptet kaptunk már, többek a Balkonada találkozókra hozott süteményeinek elkésztési módját is.

Mostanában kezd újra friss hajtásokat hozni a metélő hagymám. Sok ételhez használom, frissen rászórva, kedvelem, mert enyhe íze kellemes. A salátákba bele szoktam keverni, de ha csak a díszítésre használom, a látványa is feldobja az ételt.

Remélem kedvet csináltam az elkészítéséhez, jó étvágyat kívánok hozzá.

Egyszerű házi tepertőkrém receptje

Hozzávalók

  • 25-30 dkg tepertő (A liba és kacsatepertővel készítve a legfinomabb.)
  • 0,5 lila hagyma
  • 2 db új hagyma
  • 1 csokor metélőhagyma (snidling )
  • 3 db főtt tojás
  • 1 evőkanál mustár
  • só ,
  • bors ízlés szerint

Tepertőkrém elkészítése

  • Leginkább bőrös kacsahájat használok a krémhez.
  • A kisütött tepertőt ledarálom, a főtt tojásokat apró kockákra vágom, de idő hiányában le is lehet reszelni,
  • vagy a darálón ledarálni.
  • Villával jól összekeverem, közben hozzáadom a mustárt, apróra vágott hagymákat, sót, borsot.
  • Ha esetleg húsosabb volt a háj, tehetünk hozzá a zsírból, hogy kenhetőbb legyen.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Visky Katikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük