Dúsan virágzó begónia titkai – olvasó tanácsok

A begóniáról sokan úgy tartják, hogy az csak egynyári növény. Olvasónk bebizonyítja, hogy ez egyáltalán nem így van. Nemcsak azt meséli el, hogy sikerül évről évre újra virágzásra bírnia, elmondja azt is, mi a dúsan virágzó begónia titka.

Dúsan virágzó begónia titka

 

Dúsan virágzó begónia titkai – olvasó tanácsok

Rein Tünde olvasónk részletesen leírta, mi a titka, hogy a szomszédai irigykedve nézik a begóniáit.

Ládákba ültettem a begóniák gumóit, hogy három hónap múlva virágzó növényeim legyenek. Eszembe jutott, hogy tavaly többen kérdeztétek, hogyan gondozom őket. Pár mondatban a képek mellett leírnám.

Október vége felé, még a fagyok előtt kiszedem a gumós begóniákat a földből, és egy dobozba rakosgatom a visszametszett növényeket. Nem vágom le teljesen a zöld részt, 10-15 cm-t hagyok rajta, ami idővel magától leszárad. Megjelölöm, milyen színűek, hogy a tavaszi kiültetésnél vegyesen kerüljenek a földbe.

Sötét, hideg, de fagymentes helyen telelnek. Február elején friss földbe ültetem a gumókat, melegebb helyre állítom, és kicsit meglocsolom őket. Itt is fontos, hogy megjelöljük a színeket.

Májusban, a fagyok elmúltával ültetem ki az olykor már bimbózó, virágzó növényeket. Fontos, hogy félárnyékos helyre kerüljenek, tűző napon csak sínylődnek. Kiültetéskor minden gumó alá szórók egy kis savanyú földet, vagy tőzeget, mert savanyú talajon lesznek a legszebbek.

 

 
 
 
 

Aztán már csak locsolni, és gyönyörködni kell, és reménykedni, hogy most is ilyenek lesznek!

Nagyon köszönöm Tündének a hasznos, gyakorlatias tanácsokat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...