Csokoládés tekercs – orosz recept alapján
Csokoládés tekercs orosz recept alapján, egyszerű hozzávalókból készül. A kakaós tészta közepébe tejszínes, túrós és tejcsokoládés krém kerül, tetejét pedig finom csokiréteg fedi.

Csokoládés tekercs
Hozzávalók
Tésztához
- 3 nagy vagy 4 kis tojás,
 - 1/2 csésze cukor,
 - 100 g liszt,
 - 2 evőkanál kakaó,
 - 1/3 teáskanál szódabicarbona.
 
Krémhez
200 g tejszín 33%,
150 g túró,
100 g tejcsokoládé,
Tetejére
olvasztott csokoládé vagy bármi más
Csokoládés tekercs elkészítése
- A tojásokat a cukorral habosra verjük.
 - Ezután kézzel, habverővel keverjük a tojásokhoz az átszitált lisztet a szódabicarbonával és a kakaóval.
 - Keverjük simára.
 - Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
 - A kész tésztát tepsire tesszük, és spatulával elsimítjuk.
 - 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
 - A megsült tésztát még forrón a papírral együtt a hosszanti felén feltekerjük, hogy tekercset kapjunk.
 - Fedjük le egy törülközővel és így hagyjuk kihűlni. Így a tekercs a kihűlés után puha és rugalmas lesz.
 - Közben elkészítjük a tölteléket.
 - A tejszínt és a túrót sűrű habbá verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és újra simára verjük.
 - A kihűlt tekercset kitekerjük és leválasszuk a papírról.
 - A tekercs teljes felületét megkenjük krémmel.
 - Ezután feltekerjük.
 - Ízlés szerint díszítjük a tetejét, a képen látható süteményre olvasztott csokit tettem.
 - A kész tekercset hűtőbe tesszük dermedni, legalább 1 órára.
 
Nagyon köszönjük a szuper receptet Kovács Valériának!
