Csirkés tésztasaláta receptje
A nyári melegben és a nagy lakomák után nem kívánunk nehéz ételeket. Ilyenkor kerülnek előtérbe a zöldséges és ételek és a saláták. Azért a húsról sem kell lemondanunk. A csirkés tésztasaláta laktató, finom étel, amit ráadásul hidegen fogyaszthatunk.
A tésztasaláta rendkívül sokoldalú és sokféleképpen variálható étel. Hidegtálra rakhatjuk, köretnek használhatjuk vagy csak úgy magában fogyaszthatjuk. A csirkés tésztasaláta ezutóbbi kategóriába tartozik. A finom csirkehússal gazdagítva egytál ételként is kiváló, főfogás is lehet.
Egy komplett receptet hoztam, de persze ennek betartása nem kötelező. Bátran igazíthatjuk a család ízlésére, tehetünk bele további friss zöldségeket és tetszés szerint fűszerezhetjük.
Csirkés tésztasaláta hozzávalói
- 20 dkg csigatészta,
- fél dl olívaolaj,
- 20 dkg konzervkukorica,
- 1 érett avokádó,
- 1 nagy fej lila hagyma,
- 1 db piros kaliforniai paprika,
- 1 db csilipaprika,
- 1 db lime,
- 30 dkg csirkemell,
- só,
- frissen őrölt bors.
Elkészítése
- a tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük,
- leszűrjük,
- elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal,
- összekeverjük a kukoricával,
- belekeverjük a héjából kivett, felkockázott avokádót,
- jöhet hozzá a felaprított lila hagyma,
- majd a szeletekre vágott kaliforniai paprika,
- és az aprított csilipaprika,
- meglocsoljuk a lime kifacsart levével,
- a csirkemellet kis kockákra vágjuk,
- megsózzuk,
- megborsozzuk,
- olívaolajon pirosra sütjük,
- összeforgatjuk a salátával,
- azonnal fogyasztható.
Tipp: a paradicsom és bármilyen friss zöldség jól illik bele.
Jó étvágyat!