Csirkés tésztasaláta receptje
A nyári melegben és a nagy lakomák után nem kívánunk nehéz ételeket. Ilyenkor kerülnek előtérbe a zöldséges és ételek és a saláták. Azért a húsról sem kell lemondanunk. A csirkés tésztasaláta laktató, finom étel, amit ráadásul hidegen fogyaszthatunk.

A tésztasaláta rendkívül sokoldalú és sokféleképpen variálható étel. Hidegtálra rakhatjuk, köretnek használhatjuk vagy csak úgy magában fogyaszthatjuk. A csirkés tésztasaláta ezutóbbi kategóriába tartozik. A finom csirkehússal gazdagítva egytál ételként is kiváló, főfogás is lehet.
Egy komplett receptet hoztam, de persze ennek betartása nem kötelező. Bátran igazíthatjuk a család ízlésére, tehetünk bele további friss zöldségeket és tetszés szerint fűszerezhetjük.
Csirkés tésztasaláta hozzávalói
- 20 dkg csigatészta,
 - fél dl olívaolaj,
 - 20 dkg konzervkukorica,
 - 1 érett avokádó,
 - 1 nagy fej lila hagyma,
 - 1 db piros kaliforniai paprika,
 - 1 db csilipaprika,
 - 1 db lime,
 - 30 dkg csirkemell,
 - só,
 - frissen őrölt bors.
 
Elkészítése
- a tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük,
 - leszűrjük,
 - elkeverjük 2 evőkanál olívaolajjal,
 - összekeverjük a kukoricával,
 - belekeverjük a héjából kivett, felkockázott avokádót,
 - jöhet hozzá a felaprított lila hagyma,
 - majd a szeletekre vágott kaliforniai paprika,
 - és az aprított csilipaprika,
 - meglocsoljuk a lime kifacsart levével,
 - a csirkemellet kis kockákra vágjuk,
 - megsózzuk,
 - megborsozzuk,
 - olívaolajon pirosra sütjük,
 - összeforgatjuk a salátával,
 - azonnal fogyasztható.
 
Tipp: a paradicsom és bármilyen friss zöldség jól illik bele.
Jó étvágyat!
