Ancsa krémes fincsije – nagyon krémes sütemény receptje
Ancsa krémes fincsije a tavaszi Balkonada találkozó egyik kedvenc süteménye volt. A sütemény nagyon krémes és nagyon finom, a kalóriákról inkább ne beszéljünk. Ahogy a találkozón ígértük az Ancsával, ide is felkerül a recept, hogy bárki elkészíthesse.
Ancsa krémes fincsije – krémes sütemény recept
A Balkonada találkozókon megszoktuk már, hogy Farkas Ancsa is mindig hoz valami finomságot a rengeteg növény mellé. Amikor megkérdeztem, mi a neve az idei sütinek csak ennyit mondott: „Nincs neve, én úgy kaptam a receptet, hogy babapiskótás. Legyél a keresztanyja, és nevezd el kedvedre. Kíváncsian várom.”
Pogonyi Éva viszont azonnal mondott egy frappánsat, így Ő lett a süti keresztanyja, ő adta az Ancsa krémes fincsije nevet.
Hozzávalók
Tésztához
- 25 dkg finomliszt,
- 5 dkg porcukor,
- 1 evőkanál holland kakaópor, nem cukrozott,
- 1 evőkanál szalalkáli,
- 5 dkg margarin,
- 2,5 – 3 deci tejföl.
Krémhez
- 2 csomag főzős vanília puding,
- 7 deci tejjel (5dl +2 deci főzőtejszín),
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor.
Töltelékhez
- Babapiskóta,
- Tej,
- Rum.
Tetejére csokoládémáz
Ancsa krémes fincsije elkészítése
- A finomlisztet, a porcukorot, a kakaót és a szalalkálit összekeverjük.
- Belemorzsoljuk a margarint.
- 2,5-3 deci tejföllel könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
- Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
- A tésztát kétfelé vesszük, és nagyon vékony lapokat sütünk belőle a gáztepsi hátulján. Pár perc alatt megsül. 180 fokon 12 perc kb.
- A két csomag pudingit 7 deci tejjel (5dl +2 deci főzőtejszín) elkeverjük, és felfőzzük. Én mikróban szoktam, nem ég le.
- A pudingot kevergetve kihűtjük, hogy ne bőrösödjön.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot hozzáadva tovább keverjük.
- Az egyik tésztalapot megkenjük a krém felével, telerakjuk rumostejben megmártott babapiskótával. Rákenjük a krém másik felét.
- Arra a másik barna lapot, amit egy ecsettel megkenek tejjel.
- Tetejét csokoládémázzal vonjuk be.
- Én másfél adag krémet készítettem, és a tetejét is krémmel kentem meg. Ebből az adagból egy nagy gáztepsivel lesz.
Nagyon köszönjük Ancsának a finom süteményt és a receptet!