Spárgás papucs leveles tésztában receptje

A spárgás papucs leveles tésztában sült finom spárgát, sonkát és sajtot rejt. Előre gyártott leveles tésztával készítve gyors és fenséges finomság. Már mutatom is az egyszerűen elkészíthető, fenséges étel receptjét!

spárgás papucs

Spárgás papucs levelestésztában receptje

Illésné Nagy Mária ajánlása: „A leveles tésztát csak szeretni lehet!
Számtalan édes, sós sütemény alapja, különböző fogásokhoz nagyszerűen felhasználható. Tölthetünk, csomagolhatunk bele bármit, gyümölcsöt, zöldséget, húsokat…stb. stb.
Most egy nagyon finom spárgával készült, borzasztó egyszerű változatát ajánlom.

Hozzávalók (6 darabhoz)

  • 1 csomag előre kinyújtott leveles tészta (rengeteg helyen kapható, én pl. Lidl – ben vettem),
  • 6 szelet füstölt, szárított fekete erdei sonka (vagy Serrano, Pármai, stb),
  • 6 szelet Gouda sajt (vagy tetszőleges fajta),
  • 18 darab zöld spárgasíp (vagy fehér, lehet vegyesen is),
  • 1 nagy csipet só,
  • 1 nagy csipet cukor.

Lekenéshez a tetejére:

  • 1 tojássárgája,
  • pici tejszín.

Spárgás papucs elkészítése

  • a spárgasípokat eltörjük (a roppanási résznél),
  • az alsó részüket vékonyan meghámozzuk,
  • sós – cukros vízben 2 percig előfőzzük,
  • kiemeljük,
  • hideg vízbe tesszük,
  • a sütőt 220 fokra előmelegítjük,
  • a kész leveles tésztát kitekerjük,
  • a saját papírján hagyjuk,
  • 6 négyzetre felvágjuk,
  • egyenként megtöltjük a tésztákat,
  • a tésztára először egy sajtszeletet fektetünk,
  • majd erre átlósan feltesszük egy sonkaszeletet,
  • majd a spárgából is 3 – 3 darabot szintén átlósan ráfektetünk,
  • a tojássárgáját pici tejszínnel elkeverjük,
  • a leveles tészta egyik oldalát ráhajtjuk a spárgára,
  • pici tejszínes tojással megkenjük (így jobban rátapad a másik tésztarész),
  • ráhajtjuk a szemben lévő tésztát,
  • végül a tetejét is lekenjük a tojással,
  • egy tepsibe sütőpapírt fektetünk,
  • erre rakosgatjuk a „papucsokat” egymástól kellő távolságra, mert szépen megnőnek majd,
  • 220 fokos sütőbe tesszük,
  • szép pirosra sütjük.

Picit hagyjuk lehűlni, ezután önmagában vagy egy friss salátával fő fogásként is fogyaszthatjuk.
Nagyon finom, aki szereti a spárgát, annak kedvére való lesz, biztosan állítom! 
Jó étvágyat kívánok!

Tipp: lehet előfőzés nélkül is beletenni a spárgát, kipróbáltam úgy is, egy picit fonnyadt hatású és enyhén rágós lesz. Előfőzéssel sokkal élvezetesebb… 

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük